Facebook hozzászólás
965

Sonkás pogácsa a lőrinci nagyimtól

Na, ez az a pogi amiből a nagymamám nem tudott eleget sütni, mert olyan gyorsan elkapkodtuk! Ráadásul, a maradék húsvéti sonkának is nagyon bölcs felhasználási módja! Nekem még van egy darabka a hűtőben! Mindjárt neki is látok! Lesz itthon sikerem! 

Sonkás pogácsa, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lisztet a zsírral, a krumplival, a tojással, a sütőporral, egy késhegynyi sóval és borssal jól összegyúrom. Deszkán vékonyra kinyújtom, majd füstölt szalonna meleg zsírjával megspriccelem. Rászórom a sonkakockák negyedét, és összehajtogatom. A nyújtást, a szórást négyszer ismétlem. Legvégül ujjnyi vastagra nyújtom, és pogácsaszaggatóval kiszurkálom. Sütőpapírral kibélelt tesibe rakom. Tetejét tojással megkenem, előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.

Pogácsa liba- és kacsatepertővel, tökmaggal
Hát ha adni kell az élvezeteknek akkor adjunk! Ízkavalkád minden mennyiségben, abbahagyhatatlan pogácsa ropogós felső és puha leveles alsó résszel. Mert imádjuk… Pammer Livi valamit nagyon tud!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!