Facebook hozzászólás
9 135

Sörtésztában sült gomba

Káprázott a szemem a barcelonai piacon, amikor azt a rengeteg féle gombát megláttam! Mint a helyiek elmondták, ezek mind kivétel nélkül a környéken teremnek! Ehhez képest nálunk nem annyira fényes a kínálat, de hozzuk ki abból is, amit lehet! És persze nem kell azonnal rántani! A hétvégi ebédhez ez is pompás lesz! Garancia rá, hogy anyukám receptje!

Gomba, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

A gombákat megpucoljuk, forró, ecetes vízben kb. 5 percig főzzük. Összekeverjük a lisztet, a tojást és a sört, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A lecsöpögtetett gombákat jó alaposan „megfürdetjük” a sörös masszában, majd forró olajban pirosra sütjük. Anyu mindig rizzsel és tartárral tálalta. Én sem teszem másként! Jó étvágyat!

Erdei kincskereső
Csapadékos, de meleg időjárás vár ránk a következő egy-két hétben magas páratartalommal, ami tökéletes körülményeket teremt a gombáknak. A profik mellett amatőrök tömege is elindul ilyenkor az erdők ízletes kincseit gyűjteni. Ezért megosztunk néhány hasznos tanácsot, hiszen a gomba nem játék!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!