Facebook hozzászólás

Sós uborka télire

Úgy látszik, ez a hét a befőzés, a télre készülődés időszaka lett. Valahogy minden növény, gyümölcs, zöldség hamarabb érik.Akkor pedig nincs mit tenni, most kell feltölteni a kamránkat. Szerintem már meg sem lep senkit, hogy ez is a lőrinci nagymamám kis receptes füzetéből került elő! 

Uborkák mosótálban, Kép: pixnio
Kép: pixnio

Hozzávalók:

  • uborka
  • sós víz
  • kapor
  • meggyfalevél
  • torma
  • bors

Elkészítés:

A szép, ép, egészséges uborkákat megmossuk, beletesszük egy vajlingba, majd sós vízzel leforrázzuk. Úgy kell számolni, hogy 1 l vízhez 2 dkg sót adunk. Az egészet tegyük félre, és hagyjuk így kihűlni. Az alaposan kimosott befőttes üvegek aljára tegyünk kaprot, meggyfalevelet és egész borsot. Ügyesen az üvegekbe állítgatjuk a kihűlt uborkákat. Mindegyik tetejére jó sok hámozott tormát reszelünk. Közben a megmaradt sós vizet újra felforraljuk, és az így elkészített üvegekbe, az uborkákra öntjük, majd lekötjük. Mehet a spájzba. Sokan kedvelik, de januárnál tovább ne nézegessük a kamra polcán. (Nálunk addig bővel elfogy!) Irány a piac, és jó munkát!

Uborkabólé macskajajhoz
Uborkánk a sárgadinnye rokona, már i.e. 10 ezer évvel termesztették a Himalája déli lejtőin. A rabszolgatartó Egyiptomban uborkát adtak a kőfejtőkben dolgozóknak, hogy azzal oltsák szomjukat. Ez a recept is egyfajta szomjoltásul szolgál, de tudd, hogy üdébbé, fiatalabbá varázsolja a bőrt, és a reumatikus panaszok ellen is használ. Egyszerűen imádom!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Fellapoztuk Gyuri bácsi naptárát

Márciusra is jutott egy gyógynövény a bükki füvesember naptár naptárjában. Gyuri bácsi különleges…

Amit tudnod kell az esemény után

Ha a szexuális együttlétkor nem megfelelően (vagy egyáltalán nem) védekeztetek, a nem kívánt terhesség elkerülése…
1 / 1 474

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Saláták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!