Spanyol sárgarépás vitaminbomba
Ilyenkor télen egyszerűen kiéhezett a szervezetünk a vitaminokra. Itt a spanyolok egyik nagy találmánya, két variációban is. Természetesen a nyers a jobb, már ami a vitaminokat illeti. Kínálhatod magában, vagy akár sültek mellé, és pár perc alatt kész!
Hozzávalók:
- 8 nyers vagy (húslevesben) főtt sárgarépa
- 1 dl tejföl
- 1 ek apróra vágott kapor vagy petrus
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A főtt sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, tálba tesszük. A tejfölt összekeverjük a petrezselyemmel vagy a kaporral. Ízesítjük a borssal, és nyakon öntjük vele a répát. Úgy, ahogy van, melegen tálaljuk. Ha a nyers variációt készítjük, akkor reszeljük le a répákat, de ne túl vékonyra. Mehet az egész a szervírozó tálba, és jöhet rá a már említett öntet. Ezt viszont hidegen tálaljuk! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.