Stollen kalács Zalacsányból
Itt az utolsó pillanat, de talán ez a süti még belefér! Ha még nincs ötleted az ünnepi menüre, használd bátran Sztana Ferenc, az egyik ismert zalacsányi hotel séfjének ajánlatát – belecsempészve Zala ízeit is.
Hozzávalók:
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 10 dkg aszalt gyümölcs
- 10 dkg kandírozott narancs
- 5 dkg mandula
- 2 cl rum
- 2 dkg élesztő
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 dl tej
- 1 db vanília rúd
- 1 citrom héja
- 1 narancs héja
A díszítéshez: olvasztott vaj és porcukor
Elkészítés:
Kevés lisztből, élesztőből, cukorból és tejből kovászt készítünk, majd összekeverjük a hozzávalókat és 20 percig pihentetjük. Formázzuk és újra pihentetjük 20 percig, majd megsütjük. Ha megsült, forrón megkenjük olvasztott vajjal, és vastagon minden oldalán megporcukrozzuk.
Hozzászólás zárolva.