Facebook hozzászólás
727

Sült fokhagymás humusz – egyszerűen

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető krém. Most egy olyan humuszváltozatot mutatunk be, amelyben nagy adag sült fokhagyma van, de nem a sütőben sütöttük hozzá a fokhagymát. Ízekben gazdag, nagyon finom, a humuszrajongók nagyon fogják szeretni – írja a bulkshop.hu.

Fokhagymas humusz, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók:

1 levétől leszűrt konzerv csicseriborsó / főtt csicseriborsó
1,5 dl olívaolaj vagy más étolaj, például rizsolaj
3 ek tahini
1 nagy fej fokhagyma (8 gerezd)
½ citrom leve
1 dl csicseriborsólé / amennyi szükséges
1 tk só
Mi most más fűszert nem tettünk bele, de borssal, csilipehellyel tovább ízesíthető és díszíthető.

Elkészítés:

1. A fokhagymagerezdeket tisztítás után hagyjuk egyben, ne aprózzuk fel.
2. A hagymagerezdeket az 1,5 dl olajban lassan, óvatosan süssük meg. Kell, hogy megpuhuljanak, de nem szabad megégniük.
3. Halásszuk ki az olajból a sült fokhagymákat és tegyük át a keverőbe. A sütő olajból 0,5 dl-nyit tegyünk félre.
4. A csicseriborsólé kivételével minden mást is tegyünk a keverőgépbe, és alaposan keverjük össze. Mi szeretjük, ha a humusz egy hajszálnyit darabos, de sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy tükörsima krémet kapjanak. Ízlés szerint, így is finom, úgy is jó. Ha nehezen viszi a keverőgép, tegyünk hozzá a csicseriborsóléből apródonként, amíg a kívánt sűrűséget elérjük. Ha nincs keverőgépünk, botturmix használatával is pépesíthető, de villával is összetörhetjük és keverhetjük a csicseriborsót.
5. A kész krémet tegyük át a tálaló vagy tárolóedénybe, és a félretett 0,5 dl-nyi olajjal öntözzük meg.
6. Tetszetős módja a tálalásnak, ha kikapart belsejű paradicsomba vagy paprikába töltjük.

Jó étvágyat!

Zöldbab vegán Alfredo szószban szarvacska tésztával
Az Alfredo szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte biztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. Szinte mindenki szereti. Ez is a bulkshop.hu receptje!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!