Sült paradicsomom grillpartihoz
Ezt a vicces kis grillkoronát először készítettem, de nagyon cuki! Azt a sót használd, amelyiket a legjobban kedveled, és feltétlenül frissen őrölt borsot szórj rá, mert sokkal intenzívebb lesz az íze! A sütés alatt lassan kinyílik a paradicsom attól függően, hogy mennyire vágod be! Persze, ha mélyebben, belül is jobban pirul, ami bársonyossá teszi az ízét! Vágj bele!
Hozzávalók:
- paradicsom
- olaj
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés:
Várjuk négybe a megtisztított paradicsomot, de úgy, hogy maga zöldség azért egyben maradjon. Sózzuk, tekerjünk rá borsot, majd locsoljuk meg kevés, finom olajjal. Tegyük a grillrácsra, vagy kiolajozott tepsiben süssük meg. Kis koronákként díszítik majd a grilles tálakat.
Iván barátom kovászos paradicsoma
Tengerész házaspár barátaink házavatóján kóstoltam (azután megettem az egészet!) ezt a fantasztikus savanyúságot. A kerti grillezés királynője – a házi kolbászkák mellett – ez a kovászos paradicsom volt! Friss, magasított ágyásaikból szedték az alapanyagot, és az íze maga a tökéletesség! Már írtam a kovászos uborkámról, a Larus-féle kovászos zöldbabról, de ez mindent visz! Zöld paradicsom kell hozzá, és azonnal próbáld ki!
Hozzászólás zárolva.