Sütőtököm – Márti őszi vendégváró falatkái
Elérkezett a sütőtökök ideje. Megszámlálhatatlan receptet kínálnak a szakácskönyvek. Ezt az egyszerű, fogpiszkálókra tűzhető apró finomságot is kedvenc biokertészemtől tanultam. Csak azt tudom mondani, hogy ki kell próbálni!
Itt nincs nagy felhajtás, a lényeg, hogy a sokféle sütőtökből a bébitököt kell választani. Nem azért „bébi” a neve, mert kicsi, hanem mert ebből készül a picurkák papija is.
Hozzávalók:
- kívánt méretű bébitök
- só
- chilipehely
Elkészítés:
Próbáld kb. 1x1x2 cm-es kockára vágnia a tököt. Használj jó kést, mert úgy könnyebb vágni. Enyhén sózd meg, szórj rá ne túl sok (aki persze csípősebben szereti, tehet többet is) chilipelyhet. Zsupsz, már mehet is a kb. 200 fokos sütőbe. Az enyém 20 perc alatt kész volt, de nem minden sütő egyforma! Figyeld, nehogy megégjen! Tálkára teszed, egy kis tapaszpálcikát vagy fogpiszkálót szúrsz bele, és máris kész! Itt a hamisíthatatlan októberi hangulat! Jó étvágyat!
Ha szereted a sütőtököt, itt egy őszi vitaminbomba is, ahogy nálunk a szerkesztőségben szeretjük! És azt tudtad, hogy a sütőtök segít a nyári barnaság megőrzésében? Erről egy főorvos és egy mesterszakács ad tanácsot nálunk!
Hozzászólás zárolva.