Sütőtökös pulyka bolognai – Halloweenre
Napjaink slágere az évekre elfeledett sütőtök, mely most reneszánszát éli. Magas béta-karotin tartalma és könnyű emészthetősége miatt már bébikortól ajánlott fogyasztása. Gyermekek nagy kedvence lehet a sütőtökös pulyka, mely édeskés, gyengéd ízével a legkisebbeknek is finom. Felnőtt verzióban megbolondíthatjuk a húst és a zöldséget gyömbérrel, kurkumával, curry fűszerkeverékkel – ajánlja Dosso Gabi.
4 éhes szájhoz:
- 50 dkg darált pulykahús
- 25 dkg sütőtök
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl paradicsomlé
- 40 dkg spagetti
- 1 marék friss oregánó
- só
- bors
- 10 dkg reszelt parmezán
- olívaolaj
Elkészítés:
Egy lábasban olívaolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darálthúst, sót, borsot, oregánót, és fehéredésig sütjük.
Beletesszük a megpucolt, kis kockára vágott sütőtököt,és felöntjük paradicsomlével. Félig lefedve közepes lángon gyöngyöztetve készre főzzük. Közben a spagettit roppanósra főzzük a csomagoláson feltüntetettek szerint. Leszűrjük, sóval, és olívaolajjal átkeverjük, és a sütőtökös-húsos raguval tálaljuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.