Facebook hozzászólás
1 194

Svéd zöldséggolyók sült zellergyökérrel és gremolatával

Igazán sokoldalúak a svéd zöldséges golyók. Csicseriborsóval, répával, kukoricával és kelkáposztával töltöttek, vitaminokban, tápanyagokban és ízben gazdagok. Sokféle módon elkészíthetők. Ez egy könnyen elkészíthető vacsora, ami vigyáz magára! Kell ennél több?

Zöldséggolyók, sült zellergyökérrel és gremolatával, Kép és recept: IKEA magazin
Kép és recept: IKEA-magazin

Hozzávalók négy éhes szájhoz: 

40 db (640 g) svéd zöldséggolyó
2 kisebb zellergyökér, jól megmosva,
2 evőkanál + 1 dl extra szűz olívaolaj
1 dl petrezselyem, durvára vágva
1 citrom leve és reszelt héja
1 gerezd fokhagyma, préselve
2 evőkanál dijoni mustár
só és fekete bors

Elkészítés:

  1. Melegítsd fel a sütőt 185°C-ra.
  2. Helyezd a zellert egy tűzálló tálcára és adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat, sót és borsot. Süsd nagyjából 40-60 percig, amíg teljesen megfőnek és aranybarnák lesznek.
  3. Keverd a gremolatához a petrezselymet, a fokhagymát és a citromhéjat egy tálban, kézzel.
  4. Keverd össze a dijoni mustárt, a citromlevet és a maradék olajat. Fűszerezd sóval és borssal.
  5. Süsd meg a zöldséggolyókat a csomagoláson található utasítások szerint.
  6. Vágd kisebb darabokra a zellert. Önts egy keveset a dresszingből egy nagyobb tányérra, majd helyezd rá a zellert és a zöldséggolyókat. Végül tegyél rá egy kis gremolatát és néhány csepp olívaolajat.

Mintegy másfél óra alatt elkészül, és már a mennyekben is vagy! Jó étvágyat!

Zellerkrémleves – egyszerűen
Szomszédaim rendszeresen meglepnek valamilyen telekről, vidéken élő anyukától származó zöldséggel, gyümölccsel. Legutóbb rengeteg zeller érkezett, és nem tudtam ellenállni ennek a remek receptnek! Nemcsak nyáron, télen is remek ötlet! Nem beszélve arról, hogy nagyon egészséges!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!