Szabolcsi szilvás krumpli
Nagyon régen, még a főiskolán kaptam egy társamtól ezt a receptet. Ritkán készítem, pedig ilyenkor, télen igazán nagyon jól esik egy pohár teával. Na, de ennek most vége, és meglepem a páromat! Nincs lazsálás, irány a konyha!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 80 dkg burgonya
- 10 dkg aszalt szilva
- paradicsom
- 5 dkg vaj
- 1cs petrezselyem
…a hagymamártáshoz:
- 3 fej vöröshagyma
- 5 dkg zsír
- 5 dkg liszt
- 2 dl húsleves (vagy alaplé, de lehet kockából is készíteni)
- 2 dl tejföl
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Először is áztassuk vízbe az aszalt szilvát úgy 1-2 órára, majd szedjük ki a magját, persze, csak ha volt benne.
Most jön a mártásunk. Az apróra vágott hagymát zsíron megpároljuk, lisztet adunk hozzá, és tovább pirítjuk.Most felengedjük a levessel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Szépen lassn hagyjuk főni, néha meg is kevergetjük. Ha a hagyma már teljesen szétfőtt, azt kivesszük, hozzáadjuk a tejfölt, és szépen felforraljuk. Tegyük egy picit félre.
A tiszta, kockára vágott burgonyát megpirítjuk a forró vajon. majd sózzuk, és hozzáadjuk a szilvát. Leönjük a hagymamártással, és az egészet 15 percre sütőbe tesszük. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrzselyemmel, és kínáljunk hozzá friss paradicsomot. Ez egy igazi téli egytálétel! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.