Facebook hozzászólás
888

Szabolcsi szilvás krumpli

Nagyon régen, még a főiskolán kaptam egy társamtól ezt a receptet. Ritkán készítem, pedig ilyenkor, télen igazán nagyon jól esik egy pohár teával. Na, de ennek most vége, és meglepem a páromat! Nincs lazsálás, irány a konyha! 

Aszalt szilvaszemek, Kép: pixnio
Aszalt szilvaszemek, Kép: pixnio

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

…a hagymamártáshoz:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl húsleves (vagy alaplé, de lehet kockából is készíteni)
  • 2 dl tejföl
  • só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés: 

Először is áztassuk vízbe az aszalt szilvát úgy 1-2 órára, majd szedjük ki a magját, persze, csak ha volt benne.

Stollen kalács Zalacsányból
Ha még nincs ötleted az ünnepi menüre, használd bátran Sztana Ferenc, az egyik ismert zalacsányi hotel séfjének ajánlatát – belecsempészve Zala ízeit is.Sokáig toplistás volt nálunk!

Most jön a mártásunk. Az apróra vágott hagymát zsíron megpároljuk, lisztet adunk hozzá, és tovább pirítjuk.Most felengedjük a levessel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Szépen lassn hagyjuk főni, néha meg is kevergetjük. Ha a hagyma már teljesen szétfőtt, azt kivesszük, hozzáadjuk a tejfölt, és szépen felforraljuk. Tegyük egy picit félre.

A tiszta, kockára vágott burgonyát megpirítjuk a forró vajon. majd sózzuk, és hozzáadjuk a szilvát. Leönjük a hagymamártással, és az egészet 15 percre sütőbe tesszük. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrzselyemmel, és kínáljunk hozzá friss paradicsomot. Ez egy igazi téli egytálétel! Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!