Szezámmagos csirke – Márti módra
A távol-keleti konyha már akkor nagyon izgatott, mi több, gyakorlója is voltam, amikor még nem jártam azon a tájon! A sors úgy hozta, hogy több ilyen országban is eltölthettem úgy fél évet. Nyitott voltam új ízekre, új harmóniákra, és hosszabb időt is eltölthettem egy-egy konyhában! Ez a recept is egy gyöngyszemem a sok-sok finomság közül!
Hozzávalók:
- 25 dkg filézett, bőr nélküli csirkemell
- 2 ek olaj
- 1 tk szezámmag
- 1 tk gyömbér
Pác:
- 1 ek szójamártás
- 1 ek száraz fehérbor
- 1 ek étkezési keményítő
Finálé:
- 1 kk chilimártás
- 1 kk cukor
- 2 ek szójamártás
- 1 kk babpaszta
- 1tk borecet
- 1 tk szezámolaj
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítés:
Vágd a gyömbért apróra, a csirkemellet hosszúkás csíkokra. Tégy fel sós vizet forrni egy zacskó gyorsrizshez, és a használati utasításnak megfelelően készítsd el. Az olajon párold a csirkét a wokban (vagy egy mély serpenyőben) úgy negyedórát. Legyen a csirkecsíkok mindenütt fehérek, majd szűrőlapáttal szedd ki! A maradék olajra dobd rá a szezámmagot, pirítsd, majd add hozzá a gyömbért. Keverj rajta egyet-kettőt. Dobd rá a csirkét, öntsd rá a finálé ízesítőid, és pár pillanat alatt forrald fel.
Vedd ki a csirkét egy meleg tálra. Tégy még két kanál olajat a wokba, dobj rá egy zacskó fagyasztott wokos zöldséget, és pirítsd meg az előírásnak megfelelően. Adhatsz hozzá szójaszószt vagy valamilyen édes-csípős szószt is! Jó étvágyat! Éljen a majmok éve!
A tavaszi tekercs is egy klasszikus távol-keleti recept! Itt elolvashatod!
Hozzászólás zárolva.