Szezámmagos csirkemell brokkoli rózsákkal
Szinte naponta fordul meg a konyhámban csirkemell , igyekszem minél változatosabbá tenni az elkészítését. Köretként csupán párolt brokkolit kapott de nem is kívánt nagyobb és kalóriadúsabb kiegészítőt. Keleties ízvilág, ragadós, pikáns szósz … nekünk bejött!
Hozzávalók :
2 db egész csirkemell filé,
só,
bors,
1,5-2 dl szójaszósz,
1,5 dl paradicsompüré,
3 evőkanálnyi méz,
két gerezd apróra vágott fokhagyma,
1 mokkáskanálnyi friss gyömbér- , ha nincs friss, akkor két csipet őrölt,
szezámmag,
rizsliszt,
30 dkg brokkoli
Elkészítés:
A csirkemelleket kockázzuk, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a szójaszószt, a paradicsompürét, a mézet, az apróra vágott fokhagymát, a gyömbért, majd fedő alatt puhára pároljuk. Többször átkevergetjük, hogy egyenletesen párolódjon. Mikor a hús megpuhult, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt szószt tovább főzzük, majd kevés rizsliszttel sűrítjük-szószosítjuk. A kiszedett húst visszatesszük a szószba, alaposan átkeverjük, melegen tartjuk.
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és zöldségpárolón gőz fölött puhára pároljuk. A párolás végén áthintettem egy leheletnyi sóval és fehérborssal. Tálaláskor a brokkoli rózsákat a tányér köré helyeztem, a közepébe behalmoztam a szószos csirkemelleket, és szezámmaggal alaposan meghintettem. Lívia többi receptje itt található.
Nagyon szeretem a rizstésztát, főleg azért, mert semmi más teendő nincs vele, mint forrásban lévő vízzel nyakon önteni, néhány percet várni, majd leszűrve fogyasztani. Zöldségekkel és szójaszósszal variáltam, hogy hogyan, azt a képre kattintva megtudhatod.
Hozzászólás zárolva.