Szezámmagos pulykamell Mártinál
Akkor kezdtem a keleti konyhával foglalkozni, amikor idehaza végre lehetett szezámmagot kapni. Aztán jött a keményítő, a chili és szépen egyre több receptet is olvashattam. Nos, most ebben a leírásban minden benne van, amit kedvelek! Ráadásul a férfiak kifejezetten nagyon szeretik.
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- 6 evőkanál liszt
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál olaj
- 1 tojás
- csipet só
- 2 evőkanál víz
- 1,5 kávéskanál sütőpor
A mázhoz:
Elkészítés:
A pulykamellet felkockázzuk. Egy keverőtálba tesszük a bunda hozzávalóit: lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport, vizet, és egy robotgép segítségével sűrű, homogén masszát készítünk belőlük. Beleforgatjuk a felkockázott húsokat, majd hirtelen, bő forró olajban kisütjük a bundás húsokat.
Elkészítjük a mázat: Összekeverjük a mézet a ketchuppel és a chili porral, majd hozzáadjuk a szezámmagokat.
Ahogy kivesszük az átsült húsokat az olajból, rögtön beleforgatjuk a mázba, majd tálra szedjük.
Hozzászólás zárolva.