Facebook hozzászólás

Szilveszteri csúcs a bőrös malacka

Tudjuk, a malac kitúrja a szerencsénket, ezért kell újévkor egy ilyen finomságot sütni. Volt olyan barátom, aki már azt is szerencsének tartotta, ha sikerült időre megsütni a csodás karajt. Azért adom tehát most közre ezt a remek, hagyományos receptet, hogy Ti ne járjatok így, és időben elkezdjétek, és tálaljátok anélkül, hogy megütne a guta! BUÉK!   

Bőrös malacsült, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Úgy 1-2 centis szalonnával szokta árulni híres kispesti hentesem ezt a csodás ínyencségnek valót. Fogok egy nem túl nagy tepsit, kb. 1 centinyi vizet teszek bele. Forrós sütőbe teszem, hogy a víz is gyorsan forróvá váljon.

Kandikó Éva így csinálja
Szilveszterkor és újévkor nem szabad baromfihúst enni, mert a hagyományok szerint azok elkaparják a szerencsét, szemben az ajánlott malachússal, mert a malac kitúrja nekünk az áhított szerencsét. Rajtunk ne múljon, mutatjuk, hogyan süss malacot.

Ekkor a már besózott húst bőrével a vízbe rakom, és így forralom néhány percig. Ekkor a malackámat kikapom egy vágódeszkára, és nagyon éles késsel óvatosan ½ centis rácsot vágok bele, de úgy, hogy a szalonnaréteg nehogy megsérüljön. A tepsiből kiöntöm a vizet, jöhet a zsír, ami nyilván gyorsan szétterül a melegtől, majd a malackámat most már bevagdosott bőrével felfelé visszarakom a tepsibe. Mehetnek köré a hagymák és a fenyőmagok.

A NAGY TRÜKK!
Eszedbe ne jusson megfordítani sütés közben!!!

Öntök köré egy kis sört, kicsit meglocsolom, fóliával lefedem. Az elején hagyom párolódni a fólia alatt, de időnként a sörrel meglocsolom. Amikor kezd puhulni, leveszem a fóliát, és rendszeresen “itatom a disznaját”. Ahogy sül, látványosan “nyílnak ki a bőrös kockák”, amint látom, hogy már puha, a teteje is szépen alakul, akkor már nem locsolom tovább, és felsőlángra teszem a sütőt. Ekkor kapja meg azt a fincsi ropógósságát a bőr. Nem tudom, mekkora a bőrös karajod, de kell neki úgy 1,5 óra. Kínáld burgonypürével, párolt rizzsel, fantasztikus savanyított vagy zöldsalátákkal! Kínálj hozzá mindenek előtt sört, de minden megy hozzá, amivel szilveszterkor szerettek koccintani! BUÉK, barátaim, BUÉK!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!