Facebook hozzászólás
1 475

Szójaszószos-mézes pulykamell rizstésztával

Már akkor nagyon kedveltem a keleti konyhát, amikor még nem is jártam ott. Miután eltöltöttem jó fél évet a Távol-Keleten, sok mindent megértettem! Ez vonatkozik a gasztronómiára is! Ezt a finomságot azért kedvelem, mert minden benne van, amit nagyon szeretek. Ráadásul az egy tévhit, hogy a keleti fogások sokáig készülnek! A gondos tisztítás, pucolás, szeletelés valóban hosszú idő, de utána jön a wok, és pillanatok alatt kész a rengeteg fogás.    

Szójaszószos-mézes pulykamell rizstésztával, Kép: Gallicoop
Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 50 dkg pulykamell (készíthetjük combfiléből is)
  • 1 tk frissen reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk ötfűszer-keverék
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek méz
  • só, bors
  • 1 közepes pritamin paprika
  • egy zacskó üvegtészta
  • petrezselyem

Elkészítés:

A pulykát apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálban az ötfűszer-keveréket összekeverjük a szójaszósszal, a mézzel (ha szeretnénk, kis őrölt chilit is adhatunk hozzá), és ráöntjük a húsra. Fél órát állni hagyjuk.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a gyömbért, a fokhagymát, rádobjuk a bepácolt húsokat, és szép pirosra sütjük. Közben folyamatosan rázogatjuk. Ezután a húst kivesszük, és a maradék olajon az apróra kockázott pritamin paprikát megfuttatjuk.

Az üvegtésztára forró vizet öntünk, sózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Tálaláskor a tésztára kanalazunk egy adag húst, arra a pritamint, és friss petrezselyemmel megszórjuk.

Gomba curry
Mire a gyerekeknek elkészült a rántott csirkemell-sült krumpli vacsora, már el is felejtettem, hogy előtte tíz perc alatt megfőztem a felnőttek diétás vacsoráját is. Sajnos ez az étel is azok közé tartozik, amelyik egy cseppet sem fotogén, na de az íze! Az minden pénzt megér!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!