Szüreti kacsa, ahogy Márti szereti
Imádom a szőlőt, imádom a kacsát, tehát minden adott egy fantasztikus fogáshoz! Egyébként is, szívesen eszem az évszakhoz illő finomságokat. Szüretkor gondolj egy nagyot, és próbálj alkalmazkodni az évszak színeihez, illataihoz, ízeihez! Soha nem fogsz csalódni!
Hozzávalók két (és fél) éhes szájhoz:
- 3 kacsacomb
- 5 dkg vaj
- 2 dl száraz fehér bor
- 2 fürt fehér szőlő
- só, törött bors
Elkészítés:
Pihéitől is megfosztod a szép combokat, majd megmosod őket. Egy serpenyőben felforrósítod a vajat, majd belerakod a combokat, és mindkét felüket nagy lángon szép pirosra sütöd.
Ekkor kisebbre veszed a lángot, hozzáadod a bort, a fűszereket, ráteszed a fedőt, és lassan puhára párolod. A vége felé bekapcsolod a sütőt is. Ha már szépen belemegy a villa a kacsába, akkor jöhet egy pecsenyés tepsi, az egészet átrakod, hozzáadod a szőlőszemeket, és mehet is be a sütőbe! Vigyázz, a szemek, nehogy megégjenek! Krumplipürével tálalod!
És – ha máskor nem is -, de aznapra tuti elnyerted a párod szívét. (Nálunk még a másnap reggelt is! Én ugyanis 3 combot raktam be, és a harmadik reggelre elfogyott….! De ilyet?)
Itt a „tökkorszak” vége, még egy utolsó recept a nyár farkára!
Hozzászólás zárolva.