Takarj be, drágám egy jó wrappal!
Avagy, mit szervírozzunk egy nagyszabású, nemzetközi sajtótájékoztató délelőttjén a kávé vagy a tea mellé? Többek között a különböző wrap-falatok kápráztatták el az idei ROTO szakmai sajtónap résztvevőit. A német cég ezúttal Grazban tarotta éves ismertetőjét, és a vállalat valamennyi helyi munkatársa segítkezett a lebonyolításban – így a vendéglátásban is. A 16 országból érkezett, mintegy 80 újságíró mindegyike talált ízlésének megfelelő falatokat, amihez a helyi, stájer gazdák hozták a hozzávalókat! Próbáljuk meg utánozni mi is!
A falatok közt volt sonkás, sajtkrémes, spenótos, füstölt lazacos, csak zöldségekkel töltött – alig tudtam választani. Most a sonkásat osztom meg Veletek, mert a környék egyik leghíresebb manufaktúrájából érkezett az alapanyag, ahol szintén nemrég jártam!
Hozzávalók (két éhes szájhoz):
- 2 db tortilla lap
- 6 db tojás
- 8 szelet (gép)sonka
- reszelt sajt
- 2 ek paradicsomos bab (konzervből)
- só
Elkészítés:
Csíkokra vágjuk a sonkaszeleteket, picit megsütjük őket némi olajon. A tojásokat felverjük, sózzuk, ráöntjük a sonkára, és hagyjuk készre sülni. Osztrák barátaink természetesen házi készítésű tortilla tésztát használtak. Ha kész, fagysztottat veszel, mindegyik lapot úgy egy 20 másodpercre mikróba kell tenni. A sonkás-tojásos masszát szépen elosztva elegyengetjük a tésztán, vékonyan megkenjük a paradicsomos babbal, jól megszórjuk reszelt sajttal. Óvatosan feltekerjük, majd nagyobb csíkokra vágjuk, és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.