Tárkonyos csirkeragu leves, ahogy a szüleim szeretik
Ez egy kifejezetten laktató, de annál finomabb leves. Túl sok különlegessége nincs, csak azok a pici csavarok, ami az időpontok betartására, a főzőtejszín frissességére, és persze a tárkonyra vonatkozik. Ez utóbbinál természetesen jó a szárított is, de ha teheted, inkább frissen a konyhaablakból, a balkonládából vagy a kertből szedd le! Meghálálják, akik megkóstolják ez a levest!
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 4 ek napraforgóolaj
- 1 fej karalábé
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- ½ citrom leve
- 4 db erőleveskocka
- 1 csokor petrezselyem
- tárkony
- só, bors ízlés szerint
- ételízesítő
- 1 ek liszt
- kb. 2 l víz
Elkészítés:
Kisebb kockára vágom a csirkemellet, a vöröshagymát és a fokhagymát. A többi zöldséget úgy szeleteled, ahogy a szüleid szeretik. (Én pl. karikára szeretem vágni a répákat. Egy jó nagy lábosban az olajon megdinsztelem a vöröshagymát. Hozzáadom a csirkét, és addig kavargatom, amíg a hús ki nem fehéredik. Jöhet a karalábé, a zeller és a répák.
Együtt dinsztelem az egészet legfeljebb 10 percig, majd zutyu, hozzáadom az összes fűszert. Felöntöm a vízzel, beledobom a leveskockákat, felforralom, és ekkor visszaveszem a lángot. Amikor majdnem puha minden, jöhet a gomba és a zöldborsó is. Továbbra is kis lángon főzöm az egészet. Az utolsó pillanatban a tejszínhez adok 3-4 merőkanál levest és a lisztet. Gyorsan simára keverem, és amikor a leves újra forrni kezd, beleöntöm. Tálalás előtt adom hozzá a citromlét, és az apróra vágott petrussl megszóróm a tetejét. Pompás egy étel! Legfeljebb, ha egy 1-2 palacsinta lecsúszik utána… Persze, ha nem csak egy tányérral eszel! Mert ezt abbahagyni nem lehet! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.