Tavaszi tojásos nokedli friss fejes salátával
Egyre inkább vágyjuk a tavaszt, a színeket, az illatokat. Éppen ezért Pammer Lívia konyhájában tavaszváró tojásos galuska, alias nokedli készült friss bébisalátával.
Hozzávalók a galuskához:
a salátához:
- 2 fej friss fejes saláta vagy 4-5 db bébi saláta
- az ecetes léhez:
- 750 ml víz
- 10-15 dkg cukor
- 1 dl 10 %-os ételecet
- egy csipet só
Elkészítés:
A galuskatészta hozzávalóit kikeverjük, de nem kell teljesen simára, csak épp annyira, hogy az alkotóelemek elkeveredjenek, majd bő, sós és forrásban lévő vízhez szaggatjuk. Pár percig főzzük, majd szűrőbe borítva, hideg vízzel átöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. Kevés zsiradékon átmelegítjük, majd az 5 tojást felverjük, sózzuk, és a galuskához adjuk. Alaposan átsütjük. A salátához a hozzávalókból salátalevet készítünk. A friss fejes salátát vagy leveleire szedve vagy negyedbe vágva jó alaposan átmossuk, és a salátalébe helyezzük. Ha túl sokáig áll a lében a saláta megfonnyad, ezért célszerű kevéssel a tálalás előtt elkészíteni. Kihagyhatatlan kora tavaszi étel, csodás színekkel és ízekkel. Emellett egyszerű és gyors – állítja Pammer Lívia. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.