Tojásos gombasaláta
Soha nem felejtem el azt fantasztikus gombakínálatot a barceloniai piacon, már csak ezért sem, mert imádom a gombát minden formában. Sajnos a hazi kínálat meglehetősen szegényes, és bizony kevesen is értenek hozzá. Ezért is örültem meg, amikor az egyik kolléganőm elmesélte, hogy látott rókagombát és pöffeteget is az újpalotati piacon. Annyira megkívántam a gombát, hogy berohantam a legközelebbi nagyáruházba, és vettem egy kis szeletelt csiperkét. Csak ez volt, de adtak hozzá receptet is. Ezt most megosztom Veletek!
Hozzávalók:
- 60 dkg szeletelt csiperkegomba
- 8 keménytojás
- 1 fej saláta
- 5 ek olívaolja
- 4 kk mustár
- 1 cs apróra vágott petrezselyem
- 1 kk cukor
Elkészítés:
Öblítsd le a gombát, majd egy teflonos serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd át. Készíts salátaöntetet az olívából, a mustárból, a cukorból és a petrezselyemből. Vágd négybe a keménytojásokat. Az egészet keverd össze, töldsd megmosott, papírtörölközővel leitatgatott salátalevelekbe. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.