EGYTÁLÉTELEK GYÖNGYE
Töltött burgonyahajó
Könnyen és gyorsan elkészíthető. Olyan recept, amiben felhasználhatjuk a hűtőben tárolt maradékokat, de akkor is jó, ha éppen, csak egy egyszerű ebédre vágyunk. Használhatunk kisebb burgonyákat is, akkor akár egy falatozós, beszélgetős este része is lehet – írja a szerző: Somogyi Zoltán Max.
Hozzávalók:
- 6-8 db nagyobb burgonya
- 35-40 dkg darált hús
- 15-20 dkg reszelt, félkemény sajt
- 1 tojás
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1-2 teáskanálnyi törött csilipaprika (elhagyható)
- 1-2 teáskanálnyi petrezselyem zöldje
- só és bors
Elkészítés:
- Hámozzuk meg a burgonyákat, vágjuk félbe, és kevés sós vízben, fedő alatt pároljuk meg 12-15 perc alatt.
- Dolgozzuk össze a húst a tejföllel, a paprikával, a petrezselyem zöldjével. Sózzuk, és borsozzuk meg.
- Vegyük ki a burgonyákat a pároló léből, és hagyjuk pár percet hűlni (ezt akár előző este is előkészíthetjük). Egy kanállal vájjuk ki a burgonyák közepét, de a burgonya forgácsot adjuk hozzá a húshoz. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
- Dolgozzuk át a húst, és töltsük bele a burgonyákba. Tegyünk a tetejére reszelt sajtot.
- Olajjal vagy zsírral kikent sütőedénybe tegyük. és a forró sütőben 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.
Jó étvágyat kíván hozzá: Max
Francia tejszínes fokhagyma krémleves
Amikor egy leveshez nem kell tasak… Elképesztő, hogy mi mindent fordítanak le az élelmiszergyártók az instant megoldásra. Azt hiszem, ami nagyon meglepő volt számomra, az a bögrés-mikrós süti volt. Szóval azért ahhoz nem kellett különösebb gasztronómiai tudás, de mégis sikerült egy alutasakot körévarázsolni. Nyilván, tudja a multi, hogy mibe feccöl bele súlyos pénzeket. Pestiesen szólva ki van ez találva. Biztosan látják azt a vásárló közönséget, aki meg is fogja venni. Somogyi Zoltán Max ezért úgy döntött, akkor itt egy leves, amihez nem kell semmi különös tasak, csak egyszerűen el kell készíteni.
Hozzászólás zárolva.