Facebook hozzászólás
2 721

EGYTÁLÉTELEK GYÖNGYE

Töltött burgonyahajó

Könnyen és gyorsan elkészíthető. Olyan recept, amiben felhasználhatjuk a hűtőben tárolt maradékokat, de akkor is jó, ha éppen, csak egy egyszerű ebédre vágyunk. Használhatunk kisebb burgonyákat is, akkor akár egy falatozós, beszélgetős este része is lehet – írja a szerző: Somogyi Zoltán Max.

Töltött burgonyahajó, Kép: Szeiler Stódió
Kép: Szeiler Stódió

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a burgonyákat, vágjuk félbe, és kevés sós vízben, fedő alatt pároljuk meg 12-15 perc alatt.
  2. Dolgozzuk össze a húst a tejföllel, a paprikával, a petrezselyem zöldjével. Sózzuk, és borsozzuk meg.
  3. Vegyük ki a burgonyákat a pároló léből, és hagyjuk pár percet hűlni (ezt akár előző este is előkészíthetjük). Egy kanállal vájjuk ki a burgonyák közepét, de a burgonya forgácsot adjuk hozzá a húshoz. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  4. Dolgozzuk át a húst, és töltsük bele a burgonyákba. Tegyünk a tetejére reszelt sajtot.
  5. Olajjal vagy zsírral kikent sütőedénybe tegyük. és a forró sütőben 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.

Jó étvágyat kíván hozzá: Max

Francia tejszínes fokhagyma krémleves

Francia tejszínes fokhagymaleves, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

Amikor egy leveshez nem kell tasak… Elképesztő, hogy mi mindent fordítanak le az élelmiszergyártók az instant megoldásra. Azt hiszem, ami nagyon meglepő volt számomra, az a bögrés-mikrós süti volt. Szóval azért ahhoz nem kellett különösebb gasztronómiai tudás, de mégis sikerült egy alutasakot körévarázsolni. Nyilván, tudja a multi, hogy mibe feccöl bele súlyos pénzeket. Pestiesen szólva ki van ez találva. Biztosan látják azt a vásárló közönséget, aki meg is fogja venni. Somogyi Zoltán Max ezért úgy döntött, akkor itt egy leves, amihez nem kell semmi különös tasak, csak egyszerűen el kell készíteni.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!