Facebook hozzászólás
2 266

GULYÁSFÉLE

Sárga és borsó, avagy a Kívánós története

Ismét egy étek amit valamiért ritkábban készítek(tünk) pedig szerintem tök fincsi dolog, és én a napokban megkívántam. Ez van, ilyen kívánós fajta lettem. Egyébként ez a kis pompa, lencsével is elkészíthető… ezt csak úgy mondom!

Sárgaborsó gulyás, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sárgaborsót egy éjszakára beáztatjuk (bár én nem szoktam, de ezzel meg lehet gyorsítania a puhulását).

A sárgaborsót külön, babérlevéllel ízesített, sós vízben megfőzzük, de nem szűrjük le, ezt azért tartom praktikus dolognak, mert így jobban tudunk arra figyelni, hogy ne főjön szét, és ne legyen főzelék jellegű a gulyásunk.

TIPP!

A sárgaborsót sós! vízben főzzük, ezt vegyük figyelembe a „pörkölt” sózásánál; illetve függően attól, hogy mennyi vízben főztük, célszerű merőkanállal átmerni, így kikerülhetjük, hogy esetleg túlságosan felhíguljon a gulyásunk.

Közben a vöröshagymát felaprítjuk, üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a húst és fehéredésig pároljuk, majd megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, befűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.

Miután egyszer már elfőtte a levét beletesszük az időközben feldarabolt zöldségeket (répa, gyökér, zeller, paprika, paradicsom) zúzott fokhagymával ízesítjük, és vízzel felöntögetve, pörkölt módján puhára főzzük.

Amikor a hús kellően megpuhult, levével együtt hozzáadjuk a sárgaborsót, és jól összeforraljuk, szükség esetén utóízesítjük.

Jó étvágyat kíván a Kívánós, azaz Steffel Csaba

Finn farsangi sárgaborsóleves

Lencse, Kép: pixnio
Kép: pixnio




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!