Töltött tojás a farsangi partimra
Ezerféle formája ismert a töltött tojásnak. Ha vendégeket vársz, akkor is biztos befutó! Látványos, előre elkészíthető, és nem akkor kell vele foglalkozni, amikor már ott vannak a barátaid!
Hozzávalók
a sonkás-pisztáciás töltelékhez:
- 1,5 főtt tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 marék pisztácia
- 1 szelet főtt, füstölt pulykasonka
- só, bors
Kéksajtos-diós töltelékhez:
- 1,5 főtt tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 3 dkg kéksajt
- 1 kis marék dió
- 6 szem kapribogyó
- só, bors
Elkészítés:
3 tojást 10 perc alatt keményre főzünk. Mikor langyosra hűltek, mindhármat megpucoljuk, és hosszában kettévágjuk.
A sonkás-pisztáciás töltelékhez 1,5 tojás sárgáját villával összetörjük, tejföllel krémesítjük. A pisztáciát – a díszítésnek szánt három szem kivételével – mozsárban durvára törjük, és a sonkát 2-3 mm-es kockákra vágjuk, majd mindegyiket a krémhez keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
A krémet három fél tojásba töltjük, és egy-egy szem pisztáciával díszítjük.
A kéksajtos-diós töltelékhez a maradék 1,5 sárgáját összetörjük, tejföllel krémesítjük. Belemorzsoljuk a kéksajtot, és villával azt is krémesítjük. A diót – három szép darabot kivéve – és a hat kapribogyót apróra vágjuk, hozzákeverjük a masszához, és óvatosan sózzuk, borsozzuk a krémet. A fél tojásokba töltve 1-1 darab dióval díszítjük.
Tálalás előtt pár órára behűtjük a töltött tojásokat. Vidám partizást! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.