Facebook hozzászólás
1 351

Töltött uborka, a kerti partik kedvence

Ez a kis, egyszerű előétel mindig nagy sikert arart. Nem kell hozzá főzőtudomány, csak egy kis kézügyesség. Van, aki szívesen harap hozzá egy karika kiflit is. Pont kihúzhatod veled addig, amíg meg nem sülnek a grill-ested főszereplői.  

Kép: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Kép: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Hozzávalók:

kígyóuborka

kőrözött

petrezselyem

Elkészítés:

Tisztítsd meg az uborkát, és egy késsel vagy egy krumplipuculóval hosszában csíkozd meg a héját. Vágd úgy 8-10 centis darabokra, mad egy-egy hengerkét középen kicsit ferdén keresztbe. Az egyenes végével tedd tálcára, mindegyikre rakj egy teáskanáljnyi kőrözöttet – lehetőleg habzsákból -, díszítsd egy levéke petrezselyemmel. Ennyi az egész! Meglátod, komoly sikert aratsz!

Olaszos vendégváró falatkáim angol csónakban
Egy Milánó melletti városkáról kapta nevét a gorgonzola sajt. Anyaga lágy, kékes márványozású. Készítői megszurkálják, hogy a nemes penész minél szebben és jobban kialakuljon benne négyhónapos érlelése alatt. Ebből készült ez a recept. Kerti partikra készítem, hogy a vendégek rögtön valami finomságot kaphassank érkezés után, és lehetőleg ne haljanak éhen, amíg a parázson el nem készülnek a sültek. Milánóban kóstoltam először, és azonnal a szívembe lopta magát! Próbáld ki Te is!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!