Tortillatekercs konfitált hosszúcombból
Ez egy különlegesen finom, puha, gazdag ízvilágú vendégváró. Érdemes vele egy picit többet foglalkozni. Persze a picit több az nagyrészt abból áll, hogy a konfitálás a szokásosnál időigényesebb eljárás, hisz alacsony hőfokon válik puhává a húsunk. Az eljárás több évszázados, csak most kapott egy jó kis francia nevet. A fűszerek nagyszerűen átjárják a húst úgy, hogy esze ágában sincs elveszteni a méltóságát, és nem szárad ki!
Hozzávalók:
- 1 db pulyka hosszúcomb
- 1 friss fűszercsokor (rozmaring, kakukkfű, babérlevél)
- 4 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg kacsazsír
- só
- bors
- 1 doboz tejföl
- apróra vágott saláta
- felcsíkozott kápia paprika
- 2 db paradicsom felkarikázva
- 1 kis üveg paradicsomszósz
- ízlés szerint chili
Elkészítés:
A combot alaposan besózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 120 fokra. A combot a felolvasztott kacsazsírral, a fűszerekkel és a megpucolt fokhagymagerezdekkel egy tepsibe tesszük, úgy hogy a zsír ellepje a húst. Lefedve sütőbe toljuk 2,5-3 órára. A kész combot kivesszük a zsírból, és a sütőben grill fokozaton szép barnára pirítjuk.
A tortillalapokat megkenjük tejföllel, rátesszük a lefilézett húst, salátát, paradicsomot, paprikát. Meglocsoljuk paradicsomszósszal, ízlés szerint chilivel, és feltekerve tálaljuk. Kínálj hozzá egy pohár sört! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.