Facebook hozzászólás
483

Tortillatekercs konfitált hosszúcombból

Ez egy különlegesen finom, puha, gazdag ízvilágú vendégváró. Érdemes vele egy picit többet foglalkozni. Persze a picit több az nagyrészt abból áll, hogy a konfitálás  a szokásosnál időigényesebb eljárás, hisz alacsony hőfokon válik puhává a húsunk. Az eljárás több évszázados, csak most kapott egy jó kis francia nevet. A fűszerek nagyszerűen átjárják a húst úgy, hogy esze ágában sincs elveszteni a méltóságát, és nem szárad ki!    

Tortillatekercs konfitált hosszúcombból, Kép: gallicoop
Kép: gallicoop

Hozzávalók:

Elkészítés:

A combot alaposan besózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 120 fokra. A combot a felolvasztott kacsazsírral, a fűszerekkel és a megpucolt fokhagymagerezdekkel egy tepsibe tesszük, úgy hogy a zsír ellepje a húst. Lefedve sütőbe toljuk 2,5-3 órára. A kész combot kivesszük a zsírból, és a sütőben grill fokozaton szép barnára pirítjuk.

A tortillalapokat megkenjük tejföllel, rátesszük a lefilézett húst, salátát, paradicsomot, paprikát. Meglocsoljuk paradicsomszósszal, ízlés szerint chilivel, és feltekerve tálaljuk. Kínálj hozzá egy pohár sört! Jó étvágyat!

Farsangi koktéltipp – hogy Téged csodáljanak
Ha szeretnéd idén megújítani a farsangi italválasztékot, érdemes bevetni a mixereknél már jól bevált, kreatív trükköket. Bokor Norbert, a NaturMed Hotel Carbona vezető bártendere tippekkel és receptekkel segít abban, hogy miként készítsünk egyszerű, mégis szemrevaló és egészséges koktélokat. Rajta, vágj bele!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!