Túrógombóc fahéjas tejföllel – Badacsonyból
Ez a recept méltó befejezése egy ünnepi vacsorának. A lágy túrógombócok omlanak szét az ember szájában ezzel a fantasztikus öntettel. Semmiképp sem feledkezz el egy pohár badacsonyi bort is kínálni hozzá! Ezt a különlegességet ugyanis Badacsonyban, egy teraszon ettem, és így együtt nem tudtam eldönteni: a kilátás vagy a gombóc a szebb? A receptet csak Veletek osztotta meg a séf!
Hozzávalók:
2 db 2,5 decis csésze búzadara
1 kg túró
4 tojás
2 vaníliarúd
10 dkg cukor
15 dkg zsemlemorzsa
1 pohár tejföl
Fahéj ízlés szerint
Elékészítés:
A tehéntúrót, búzadarát, tojást, vaníliarudat, cukrot összedolgozva kapunk egy masszát. 2 órát hagyjuk a hűtőben pihenni, amíg a daraszemek meg nem dagadnak. A morzsát szárazon, teflonsütőben aranybarnára pirítjuk. A masszából gombócokat formázunk, melyeket forrásban levő vízben 2-3 percig főzünk. A morzsában megforgatott gombócokat porcukorral meghintve, fahéjas tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.