Újkrumpli, amit most kell enni!
Ho-hó, barátaim! Ez az a köret, amit egyszerűen nem lehet visszautasítani! Hát persze, mert újkrumpli csak most van! A titka, hogy másként kell vele bánni, mint idősebb testvéreivel! Csakhogy, az idősebb testvérek mindig készenlétben állnak. Az ÚJKRUMPLI meg csak ilyenkor!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 1 kg burgonya
- 5 dkg vaj
- nagy csokor zöldpetrezselyem
- só a végén
Elkészítés:
Áztassuk be az újkrumplit langyos, sós vízbe, mert úgy könnyebben lejön a héja! (Erre van is egy olyan „dörzsi kesztyű”, ami rendkívül praktikus).
Szóval az apróbb darabokat hagyjuk egészben, a többit karikázzuk fel – mondjuk úgy fék ujjnyi vastagon! Dobjuk rá a forró vajra! Fedjük le, mert a krumpliban lévő víz megfelelő párát ad a főzéshez. Ha puha dobjuk rá az apróra vágott petrezselymet, és a végén sózzuk meg! Friss salátalevelekkel önálló fogás is lehet, de ki ne szeretné egy jó kis bécsivel! Jó étvágyat ehhez az ünnepi ételhez!
Hozzászólás zárolva.