Facebook hozzászólás
791

Újkrumpli, amit most kell enni!

Ho-hó, barátaim! Ez az a köret, amit egyszerűen nem lehet visszautasítani! Hát persze, mert újkrumpli csak most van! A titka, hogy másként kell vele bánni, mint idősebb testvéreivel! Csakhogy, az idősebb testvérek mindig készenlétben állnak. Az ÚJKRUMPLI meg csak ilyenkor!     

Újkrupli petrezselyem zöldjével, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • nagy csokor zöldpetrezselyem
  • só a végén

Elkészítés:

Áztassuk be az újkrumplit langyos, sós vízbe, mert úgy könnyebben lejön a héja! (Erre van is egy olyan „dörzsi kesztyű”, ami rendkívül praktikus).

Szóval az apróbb darabokat hagyjuk egészben, a többit karikázzuk fel – mondjuk úgy fék ujjnyi vastagon! Dobjuk rá a forró vajra! Fedjük le, mert a krumpliban lévő víz megfelelő párát ad a főzéshez. Ha puha dobjuk rá az apróra vágott petrezselymet, és a végén sózzuk meg! Friss salátalevelekkel önálló fogás is lehet, de ki ne szeretné egy jó kis bécsivel! Jó étvágyat ehhez az ünnepi ételhez!

Gyors szarvaspörköltem
Attól gyors, hogy kuktában készítettem. A húst kedves barátainktól kaptuk váratlanul. Tudtam, hogy olyan sűrű napok jönnek számomra, hogy sok választásom nincs, így nekiugrottam. Isteni ebéd sikeredett belőle, a maradékot pedig lefagyasztottam. Jó lesz az még később is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!