Vadíts a rózsaszín körettel
Ez a céklás szőlős pulykás saláta pulykamellel és friss kecskesajttal! Hatékony vérképző a cékla vastartalmának köszönhetően, immunerősítő és méregtelenítő zöldség. Sokáig eláll, bármikor előkaphatjuk a kamrából, ha méltó köretet szeretnénk a pulyka köré varázsolni. Gyönyörű színt ad például a rizottónak. Egy rizses egytálétel, egy szelet pulyka, és már jól is laktunk! Dosso Gabi ebben soha nem téved!
4 éhes szájhoz:
- 40 dkg pulykamell
- 50 dkg tisztított, sült cékla
- 1 fürt szőlő
- 1 tk szárnyas fűszersó
- frissen őrölt bors
- 10 dkg friss kecskesajt
- kevés vaj
Az öntethez:
- 1 dl olívaolaj
- 1 tk dijoni mustár
- 1 citrom leve
- só
- bors
Elkészítés:
Serpenyőben kevés vajon megsütjük a felkockázott pulykamellet. Közben fűszersóval és borssal meghintjük. Egy nagy salátás tálba tesszük a felszeletelt céklát, szőlőt, pulykahúst. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a salátára, megszórjuk a kecskesajttal, és azonnal tálaljuk! Jó étvágyat hozzá! És nem jön hozzá, rosszel egy csésze finom tea!
Hozzászólás zárolva.