Vörösboros, aszalt szilvás pulykamellfalatok
Imádom a vendégeket! Ha váratlanul érkeznek, az sem baj, de azért jobb, ha legalább kicsivel korábban tudok róla – már persze a saját érdekükben! Ez a recept is egy remek vendégváró, de nem árt, ha megfelelő időt áznak a borban a szilvák! Kedves Vendégek! Minél többet fürdőznek a szemek, annál jobban érzed majd Te is magad! Persze az alkohol elszáll, de az íze mennyei lesz!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 4 szelet pulykamell
- 16 db aszalt szilva
- 2 dl vörösbor
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Áztasd be a szilvát a vörösborba, majd csepegtesd le. Sózd, borsozd a hússzeleteket, és vágd 4-4 csíkra. Tégy mindegyikbe egy-egy szilvát, tekerd fel, tűzd meg egy fogpiszkálóval. Melegítsd fel a sütőt 200 fokra. A tepsit béleld ki egy sütőpapírral. Rakd szépen rá a kis tekercseket, majd süsd készre 15 perc alatt. Máris tálald! Mennyei! Jó étvágyat! Ja, és kortyolj hozzá egy kis vörösbort! Bizonyítékként csak jelzem, hogy annyira jól sikerült még a rövid áztatási idő is, hogy mire előkaptam a telefonomat, hogy lefényképezzem, addigra nem maradt egy szem sem! Ugye, hogy Te is kipróbálod?
Hozzászólás zárolva.