Facebook hozzászólás
499

Wokzöldségek spárgával és szójás-csilis szósszal

Ez a recept teljesen úgy hangzik, mintha valahol a Távol-Keleten született volna. Pedig nem. Az egyik legismertebb lakberendezési áruházlánctól kaptuk! Ne feledjétek, wokban főzni nagyon praktikus, takarékos dolog, ráadásul finomak, roppanósak maradnak a zöldségek! 

Wokzöldségek spárgával, Kép: IKEA
Kép: IKEA

Hozzávalók két éhes szájhoz:

  • 150-200 g salátakeverék (kínai kel, fejes káposzta, mángold)
  • 250 g zöld spárga (jó a konzerv is!)
  • 5-6 újhagyma
  • 125 g cukorborsó
  • 1 ek. kukoricaolaj vagy hasonló, enyhe ízű olaj, és frissen őrölt bors
  • szójás-csilis szóssz
  • 100 ml édes csiliszósz
  • 50 ml szójaszósz
  • Fél-egy citrom leve
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 2-3 ek tört vagy darált földimogyoró (kihagyható)
  • 1 ek pirított szezámmag

Elkészítés:

Keverd össze a szósz összetevőit egy kis tálban. Vágd le a spárga alját, majd negyedeld fel. Szeld vékonyra az újhagymát. Egy serpenyőben forrald fel az olajat, és tedd bele a spárgát. Egy percig süsd keverés mellett, majd add hozzá a borsót és az újhagymát. Az egészet süsd magas hőmérsékleten további egy-két percig, majd keverd hozzá a kínai kelt, a fejes káposztát és a mángoldot. Ízesítsd sóval és borssal. Add hozzá a szószt, majd keverd össze magas hőmérsékleten sütve. Frissen főzött rizzsel tálald!

Márti nyári sült zellere
Ezt a receptet nagyon régen egy főzőtejszínes dobozról vágtam le, annyira tetszett. Sokáig “aszaltam” a receptes füzetemben, amikor rátaláltam, és elkészítettem. Istenien sikerült. Azóta is az egyik kedvencünk! Próbáljátok ki!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!