Facebook hozzászólás
972

Zabpelyhes marhapogácsa quinoa-val, párolt zöldségekkel, fekete babbal

Ez a kollekció tökéletesen belefér a diétázók étrendjébe, mindamellett pedig szerintem tök finom lett, és kiválóan illenek egymáshoz az alkotóelemek. Nem vagyok nagy párolt zöldség párti, de a húspogácsa és a quinoa mellé valahogy most nekem is jólesett – írja Pammer Lívia.

Húspogácsa, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Quinoahoz:

  • 10 deka quinoa
  • 2,5 dl víz
  • egy csipet só
  • egy mokkáskanálnyi sertészsír

Elkészítés:

A darált  marhahúsba beletettem a zabpelyhet, az egész tojást, a mustárt, a sót ,a fűszereket és alaposan egyneművé dolgoztam. A quinoat folyó vízzel átmostam, majd egy edénybe tettem sóztam, és a sertészsíron kis lángon átkevertem. Felöntöttem a 2,5 dl forró vízzel. Egy nagyméretű szűrőbe beletettem a szeletelt sárgarépát, a megmosott leveles kelt, és a szeletelt gombát. A szűrőt a lassan fővő quinoa fölé helyeztem és egy fedővel letakartam. Mire megfő a quinoa, a zöldségek is puhára párolódnak ennek  gőzében. A fekete babot előző este beáztattam, majd reggel puhára főztem sós, fokhagymás vízben. Tálalás előtt a marhahúspogácsákat kontaktgrillen kisütöttem, mellé tálaltam a megfőtt quinoat, a fekete babot és a puhára párolt zöldségeket.

Rákhússal töltött avokádó
Végtelenül egyszerű, ám annál finomabb előétel. Extra gyorsan elkészül, semmi macera nincs vele. Törökországban az egyik kedvencünk volt – írja kedves receptjéről Pammer Lívia! Próbáljuk csak ki!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!