Zabpelyhes marhapogácsa quinoa-val, párolt zöldségekkel, fekete babbal
Ez a kollekció tökéletesen belefér a diétázók étrendjébe, mindamellett pedig szerintem tök finom lett, és kiválóan illenek egymáshoz az alkotóelemek. Nem vagyok nagy párolt zöldség párti, de a húspogácsa és a quinoa mellé valahogy most nekem is jólesett – írja Pammer Lívia.
Hozzávalók:
- 50 deka darált marhahús
- 5 deka zabpehely
- egy egész tojás
- két evőkanál mustár
- só
- őrölt bors
- morzsolt majoránna
- 2 egész sárgarépa
- 20 deka szeletelt csiperkegomba
- egy zacskó leveles kel
- 15 deka fekete bab
Quinoahoz:
- 10 deka quinoa
- 2,5 dl víz
- egy csipet só
- egy mokkáskanálnyi sertészsír
Elkészítés:
A darált marhahúsba beletettem a zabpelyhet, az egész tojást, a mustárt, a sót ,a fűszereket és alaposan egyneművé dolgoztam. A quinoat folyó vízzel átmostam, majd egy edénybe tettem sóztam, és a sertészsíron kis lángon átkevertem. Felöntöttem a 2,5 dl forró vízzel. Egy nagyméretű szűrőbe beletettem a szeletelt sárgarépát, a megmosott leveles kelt, és a szeletelt gombát. A szűrőt a lassan fővő quinoa fölé helyeztem és egy fedővel letakartam. Mire megfő a quinoa, a zöldségek is puhára párolódnak ennek gőzében. A fekete babot előző este beáztattam, majd reggel puhára főztem sós, fokhagymás vízben. Tálalás előtt a marhahúspogácsákat kontaktgrillen kisütöttem, mellé tálaltam a megfőtt quinoat, a fekete babot és a puhára párolt zöldségeket.
Hozzászólás zárolva.