Zöldbabsaláta tarármártással
Most, hogy friss zöldbab-hegyekkel telik meg reggelente a piac, alig várom, hogy valami ínyencséget készítsek belőle! Már ránézni is gyönyörűség! Jönnek a grillezős esték, bármelyik sülthöz isteni kísérő! Csak arra vigyázz, hogy a tartár gyorsan romlik, ezért a tálalásig csak a hűtőben tarthatod! Utána meg arasd le a babért!
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 2 tojássárga
- 1 egész főtt tojás
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 10 %-os ecet ízlés szerint
Elkészítés:
Pucold meg a zsenge zöldbabot, hagyd egyben, és főzd puhára annyi sós vízben amennyi éppen ellepi. Hagyd levében kihűlni, amibe rögtön a főzés után önts ízlésednek megfelelő mennyiségű ecetet. A tojásból és a tejfölből készíts tartármártást. A kihűlt zöldbabot tedd egy jénaiba, gusztán, egymás mellé, párhuzamosan a szálakat. Öntsd rá a tartárt, és legalább egy fél órát hagyd a hűtőben. Kockára vágott keménytojással, és apróra vágott petrezselyemmel díszítsd tálalás előtt!
Száraz, fehérboros fröccs illik hozzá! Egy szelet sonkával egy könnyű nyári vacsora is lehet belőle! Jó étvágyat!
Tudtad, hogy a zöldbabot is lehet remekül kovászolni? Ezt egy remek budai étteremben láttam!
Hozzászólás zárolva.