Zsemlekosár P&P módra
Egymást felülmúlva halmoznak el kollégáim, a Piac és Profit munkatársai vagány receptjeikkel! Most legfiatalabb munkatársunk, a konferencia asszisztens, Kemény Nikolett lendületes menüjébe engedek bepillantást! Ez a fogás egy jó kis házibuliban is megállja a helyét! Mint minden hasonló receptnél, itt is szabadon lehet kísérletezni! Próbálkozz, ezt tényleg nem lehet elrontani!
Hozzávalók (2 adag):
- 4 db zsemle
- olívaolaj
- vaj
- 1 fej vörös vagy lila hagyma
- 1 db paradicsom
- szalonna/kolbász
- reszelt sajt
- fűszerek – ízlés szerint
- 4 db tojás
Elkészítés:
A zsemlék tetejét egyenesen vágd le, belsejét nyomkodd le, hogy üreges legyen. Kend ki belüről vajjal, hogy sütés közben ne száradjon ki. Kockázd fel a hagymát és a szalonnát. Egy serpenyőben olívaolajon kicsit pirítsd le. Ha kész, töltsd a zsömlébe és add hozzá a kockára vágott paradicsomot, illetve a fűszereket. Én ebben az esetben friss bazsalikomot vágtam hozzá. Ezután szórd meg reszelt sajttal (lehet vegyesen trappista és eidami), és a tetejére üss egy-egy tojást. (A zsemlekosarakat érdemes alufóliába csavarni sütés előtt, de elhagyható.) És most itt a pillanat, és mehet a sütőbe! Kb. 180 fokon, alsó-felső lángon az igazi a recept! (A sütés ideje attól függ, hogy ki mennyire szereti lágyan tojást!)
Tálaláskor egy kevés frissen őrölt borssal és snidlinggel szórd meg!
Jó étvágyat ehhez a gyors, de nagyon finom reggelihez vagy vacsorához!
Ehhez a fogáshoz is ihatod egy másik Piac és Profitos receptünk nedűjét! Ízleni fog!
Hozzászólás zárolva.