Facebook hozzászólás
182

Egy igazi hungarikum, amelyet minden magyar imád…

Éppen szaloncukrot majszol? Isteni zselés, kókuszos, marcipános? Honnan ered az a szokás, hogy ezt a finom, szép édességet a karácsonyfánkra akasztjuk? És eredetileg miből készült a finomság? Egy csillogó karácsonyi „karrier” részletei következnek…

Konzum szaloncukor

Hozzávalók:

Fél kiló cukor, két evőkanál víz és ugyanennyi szörp. A szörp íze szabadon választható, attól függ, milyen ízesítésű szaloncukrot szeretnénk készíteni!

Elkészítés:

A vízzel leöntött cukrot tegyük fel főni, amikor már sűrűsödik, hozzáadjuk a szörpöt. Még főzzük 7-8 percig, majd kiöntjük egy edénybe, addig keverjük, amíg kihűl, majd kézzel golyókat formálunk. És készen is van!

Jó étvágyat és békés ünnepeket kívánunk!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!