Facebook hozzászólás
109

Karácsonyi emlékeink: így ünneplik a karácsonyt a svédek

Az igazi ünnep része a terített asztal, ahol nem okvetlenül az a fontos, hogy mennyit sürgölődtünk a konyhában és milyen különleges fogások készültek, hanem az együttlét.

Mitől emlékezetesek karácsonyaink? És hogyan csinálják a svédek? Olvass tovább és tudj meg többet! 

Karácsony. Az év egyik legszebb időszaka. Várva várjuk, készülünk, izgulunk. Hagyományokat ápolunk és hagyományokat teremtünk. Vannak egészen megszállott karácsonyrajongók, akik szeptemberben kezdik a visszaszámlálást, megint mások inkább csak úgy beesnek a fa alá, de egy biztos, az ünnep hatása alól nehéz kivonni magunkat. Persze rajtunk múlik, hogy miképp teremtjük meg a módját az ünnepvárásnak, milyen hagyományokat teremtünk saját magunknak, a családunknak, mit adunk majd tovább gyermekeinknek.

A karácsonyi fények és illatok biztonságérzetet adnak

Ahogy az ősz télbe fordul, már érdemes egyre több fényt használni, gyertyát, mécsest gyújtani, fényfüzéreket elhelyezni. Ez máris ad egy meghitt hangulatot, amit fokozhat, ha illatos mézeskalácsot vagy aprósütit készítünk, forralt bort kortyolunk hozzá. A karácsonyi időszak legjobb része, hogy felidéz korábbi pillanatokat, gyermekkori emlékeket, ez pedig biztonságérzetet ad, jó érzéssel tölti meg ezeket napokat, és igazából ezt szeretnénk megismételni évről-évre.

Az igazi ünnep része a terített asztal, ahol nem okvetlenül az a fontos, hogy mennyit sürgölődtünk a konyhában és milyen különleges fogások készültek, hanem az együttlét. Ha megadjuk a módját, nagyon hamar átélhetjük a varázst, amelyre egész évben olyan jó visszagondolni! Sokszor mondjuk, hogy érdemes egy kicsit Észak felé tekinteni!

Természetes dekorációk előnyben

A skandináv vidékeken a tél ereje biztonságot sugároz, a kinti és benti fények kontrasztja pedig békét és nyugalmat. A karácsony Északon azért is különösen fontos, mert ez egy remek lehetőség az együttlétre, az érzelmi feltöltődésre a további rideg téli hónapok előtt. Az otthonok melegét nem csak a kandallóban ropogó tűz adja, hanem néhány egyszerű, természetes dekoráció is, amelyet mi is könnyedén megvalósíthatunk. Szárított narancskarikák, néhány szem csilagánizs, fenyőtobozok, csomagolópapírba burkolt, szalaggal átkötött apró dobozok teszik egyszerűen ünnepivé a teret.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!