Facebook hozzászólás

EZ EXTRÉM LESZ!

30 fokos kánikula és markáns hidegfront

Az előttünk álló napok, meteogyógyászati szempontból rendkívül megterhelőek lesznek, a hétvégén extrém terhelés várható!

Tőlünk nyugatra ciklon örvénylik, ennek előoldalán a viharos déli széllel meleg légtömegek érkeztek fölénk az elmúlt napokban. Pénteken tovább folytatódik a melegbeáramlás, a délutáni időszakban helyenként a 30 fokot is elérheti majd a hőmérséklet, megdőlhet a napi melegrekord! Az ilyenkor megszokottnál 10-12 fokkal melegebb idő nagyon sok embert megvisel és ez még nem minden: szombaton markáns hidegfront hoz drasztikus változást, kevesebb, mint 24 óra alatt több mint 10 fokot hűl majd a levegő, ez pedig extrém terhelést jelent szervezetünk számára – tájékoztat a meteogyógyász.

Fejfájás, nő háttal, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ilyen helyzetben a gyengén időjárás-érzékenyek szervezetét is fokozott terhelés éri, de az idősek és szívbetegek számára a hirtelen érkező kánikulai meleg és az azt követő markáns hőmérséklet-zuhanás életveszélyes lehet. A vérnyomás ilyenkor hullámvasútra ül, fel kell készülni erősen kiugró vérnyomás értékekre és ugrásszerűen megnő az infarktus kialakulásának kockázata is. A melegedés hatására pénteken gyakori panasz lesz a kínzó, migrénes fejfájás, szombaton pedig már fokozódó görcsökre, ízületi panaszokra számíthatnak a frontérzékenyek.  Ez egy nagyon veszélyes időszak lesz számunkra, komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú – mondja Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Nászra készülő fák

Virágzó gesztenyefa, Kép: picabay
Kép: pixabay

Napok óta virágzik a gesztenye a fővárosban. Nyilván a klímaváltozás is közbeszólt, hisz korábban csak úgy május 10. körül öltöztek díszbe ezek a csodálatos fák! Mindegyik olyan, mint egy gyönyörű menyasszony!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 146

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!