Facebook hozzászólás
1 059

8 étel, ami csökkenti a szorongást!

Gyakran vagy fáradt és stresszes? Bizonyos ételek amellett, hogy segítik a fogyókúrádat, hatékonyan szüntetik meg a szorongást, és megelőzik az idegrendszer fáradtságát!
Fitten, frissen, nyugodtan – megfelelő étrenddel! Kép: Életforma archív

A stressz csökkentésére manapság számos módszer létezik, azonban csak keveseknek jut eszébe ilyen esetekben a táplálkozás megváltoztatása. Pedig bizonyos ételek nemcsak nyugtathatják az idegrendszert, de segíthetik a koncentrációt, és boldogságérzetet váltanak ki.

Avokádó
Az avokádóban található egyszeresen telítetlen zsírok és a kálium képes a vérnyomás csökkentésére. Fogyasztása az egyik legjobb módja a vérnyomás egészséges szintre állításának, még a káliumban gazdag banánnál is hatásosabb.

Édesburgonya
Az édesburgonya kiváló szorongásoldó étel, mivel képes arra, hogy kielégítse a stresszes helyzetekben a szénhidrát és édesség utáni vágyat.  Nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, létszükséges vitaminokat, valamint rostokat, amelyek segítik a szervezetet a szénhidrát egyenletes feldolgozásában.

Lazac
Köztudott, hogy az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek hatékony ellenszerei a szívbetegségeknek. Egy tanulmány megállapította, hogy  távol tartják a stresszhormonokat és a kortizolszintet a csúcsértéktől.

Mandula, pisztácia, dió
A mandula tele van E- és B-vitaminnal, ami fokozza az immunrendszer védekezőképességét, a dió és a pisztácia segítségével pedig csökkenti a vérnyomást. Kiváló nassolnivalóknak számítanak a hűvösebb évszakban, és igazi agyserkentő csemegék.

Narancs
Egy német tanulmány megállapította, hogy a C-vitamin segít abban, hogy stresszes szituációkban a vérnyomás és a kortizolszint visszaálljon a normál értékekre. Emellett jó hatással van az immunrendszerre, erősíti a szervezet védekezőképességét.

Pulyka
A pulykahúsban nagy mennyiségben megtalálható egy L-triptofán nevű aminosav, ez váltja ki a szerotonin felszabadulását a szervezetben, mely a jókedvhormonért felelős. Ez az oka annak, hogy azok az emberek, akik nagy mennyiségben fogyasztanak pulykát, nyugodtnak, ellazultnak érzik magukat étkezés után. Az L-triptofán ugyanis kutatások szerint nyugatató hatással van a szervezetre.

Sárgabarack aszalva
A sárgabarack gazdag magnéziumban, amely híres stresszűző hatásáról, emellett természetes izomlazító is. Ősszel és télen tökéletesen helyettesíti aszalt változata, amelyben szintén megtalálható majdnem az összes jótékony tápanyag.

Spenót
A magnéziumhiány sok esetben okozhat migrénes fejfájást és fáradtságérzetet. Egy tálkányi spenót  biztosítja a napi szükséges magnéziumbevitel 40%-át, így megelőzi a migrént és a stressz okozta szorongást.

Forrás: lifemagazin.hu

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!