Facebook hozzászólás

Családdá válni sokszor nem is olyan könnyű

Fel kell készülni a családalapításra? Nem „csak” annyi a feladatom, hogy már ne védekezzünk? Hiszen ez a folyamat magától működik, nem? Nem bizony! A feltett kérdésekre Ratkó Tünde szülésznő válaszol. 

Fel kell készülni?

Fura lehet elsőre ez a dolog, de ma már sajnos fel kell készülni egy várandósságra. Az okok pedig banálisak: más korban élünk. Ezt az indokot nagyon könnyű előrángatni, amikor valamit meg akarunk magyarázni, ebben az esetben azonban sajnos nagyon is helytálló.

Bébilábak, Kép: pixabay
Bébilábak, Kép: pixabay

Az idő és a fejlődés előrehaladásával az emberek egyre többen lesznek, egyre nagyobb mennyiségben fogyasztanak, egyre jobban kell küzdeniük a munkáért, megélhetésért. Nő a stressz, egyre több finomított élelmiszert eszünk, és már nincsen időnk sportolni, vagy egy nagyot sétálni az erdőben. Ez már önmagában is szomorú, de amellett, hogy szellemileg megterhel minket, rányomja bélyegét az egészségünkre is!

A szaporodás folyamata egy hormonálisan szabályozott rendszer, melynek működéséhez nyomelemek, ásványi anyagok és vitaminok egész sorára van szükség. Ráadásul a szaporodás nem feltétlen szükséges a baba életben maradásához, vagyis elsősorban nem ennek a funkciónak a tökéletességét adja a szervezet. Ahhoz, hogy a családalapítás mégis megtörténhessen az alap építőelemeket bizony pótolni kell a testben.

Étkezés, sport, és egy kis plusz

A test építőköveit alapvetően az étkezés adja, vagy abból kellene adnia. Ez ma már sajnos a tömegtermelés, a vegyszerezés miatt nem igazán lehetséges, vagy csak nagyon körülményesen. Az élelmiszerek beltartalma (vitamin, ásványi anyag és nyomelemtartalma) jelentősen csökkent az utóbbi évtizedekben, eljutva odáig, hogy ma már a felét sem éri el a nagyanyáink korában benne lévőnek. Mindemellett a félkész és finomított élelmiszerek virágkorát éljük, hiszen a főzés időigényes, abból pedig mindenkinek kevés van.

A fent felsoroltak miatt ma már a szakemberek jelentős többsége várandósvitamin szedését javasolja a terhesség ideje alatt, sőt, már azt megelőzően is. Hogy ennek mi értelme?

Nekem Szóló pályázat
Idén harmadik alkalommal lehet pályázni a Nekem Szól! Egészségértés Díjra. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete pályázatának célja, hogy lehetőséget adjon arra, hogy a közvélemény jobban megismerje a legjobb egészségértést fejlesztő programokat. A nevezési határidő 2018. október 14.

A megfelelő várandósvitaminban szereplő anyagok segítenek feltölteni a test tápanyagraktárait, miáltal az az optimális működésre áll be. Ha a tápanyagraktárak tele vannak, akkor az olyan, nem az életben maradáshoz elsődlegesen szükséges funkciók is optimálisan fognak működni, mint a szaporodás. Vagyis, amennyiben betegség nem akadályozza a folyamatot, a fogantatás valószínűsége jelentősen megemelkedik.

A szülésznő a ratkotunde.hu-nak azt is elmondta, hogy nem mindegy, hogy milyen anyagokat viszünk be a szervezetünkbe! Fontos, hogy a várandósvitamin szerves kötéssel (pl.: -citrát, -glükonát) tartalmazza az anyagokat, hiszen így azok felszívódás, hasznosulása akár 80%kal is jobb! Mindemellett fontos, hogy a három trimeszter eltérő tápanyagigényét a lehető legtökéletesebben szolgálja ki a készítmény.

A tápanyagraktárak feltöltése mellett fontos az is, hogy mentálisan is felkészüljünk a babára. Ha ugyanis ezt nem tesszük meg, jelentősen csökken a fogantatás sikere. Mindenképpen meg kell beszélnie a párnak ezt a fontos döntést, a tápanyagraktárakat mind a nők, mind a férfiak esetében fel kell tölteni, és számolni kell azzal is, hogy esetleg orvosi kivizsgálásokra is szükség lesz. Félni, stresszelni azonban nem kell, hiszen – bár a meddőség sokkal gyakoribb, mint régen – a legtöbb esetben a párok egy kis segítséggel családdá válhatnak.

(Forrás: ratkotunde.hu)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!