Facebook hozzászólás

Életmód: ezt már az igazi férfiasságod bánhatja

Ma már egyre több adat áll a rendelkezésünkre a férfiak meddőségével kapcsolatosan. Tudjuk, hogy legalább olyan gyakori, mint a hölgyek esetében, és azt is tudjuk, hogy az esetek döntő többségében jól kezelhető, valamint lényegesen fájdalommentesebb a kivizsgálása, mint a hölgyek esetében. De azt kevesebben tudják, hogy a férfi meddőség feléért a nem megfelelő életmód tehető felelőssé! Ratkó Tünde szülésznő segít tájékozódni.

50%

Döbbenetes adat, de igaz, hogy a férfi meddőségek feléért egyszerűen az életmódunk a felelős. Több kutatás is rámutatott már arra, hogy mennyire fontos a rendszeres mozgás és az egészséges étkezés az egészség fenntartása szempontjából.

Meztelen férfi, Kép: pixabay
Kép: pixabay

De hozzá kell tenni azt is, hogy nagyon nem mindegy, milyen férfiról is beszélünk. Egy olyan ember, aki egész nap jön-megy, könnyű fizikai munkát végez, kevesebb mozgással is elérheti az egészséget mint azok, akik egész nap az irodában ülnek. Nem mindegy az sem, hogy hogyan is étkezik az adott férfi, hiszen ha minden egyes nap ragaszkodik a húshoz, és a zöldségeket messziről kerüli, akkor a mozgás önmagában édeskevés lesz a normál termékenység fenntartásához.

És természetesen az sem mindegy, hogy a munkája és a mindennapjai mekkora stresszel járnak együtt. A stressz ugyanis kedvez a szabadgyökök szaporodásának, melyek oxidatív folyamatok során károsítják a szervezet sejtjeit, köztük természetesen a spermiumokat is.

Enni, de mit?

A rendszeres mozgás talán ma már nem is annyira nagy gond, hiszen a férfiideál is a sportosabb kinézet felé mozdult el. Vagyis a férfiak is egyre többet mozognak. Az étkezés azonban más tészta, hiszen ott nemcsak rajtunk múlik a dolog – mondja Ratkó Tünde.

Fújhatod, ha folytatod
A dohányzás kifejezetten káros hatásairól nagyon sokat lehet olvasni. Ma már az is tény, hogy a férfiak esetében a bagó a nemzőképességre is rányomja bélyegét, de a hölgyek sem lehetnek nyugodtak, a cigaretta esetükben is gátló tényezője lehet a családalapításnak! Dr. Angyal Géza szülész-nőgyógyász főorvos segít nekünk és a ratkotunde.hu -nak.

A tömegtermelésnek, a tartósítószereknek illetve sok más kemikáliának „hála” ma már az élelmiszerek beltartalma- vagyis nyomelem, ásványi anyag és vitamintartalma jelentősen csökkent. Ez azt jelenti, hogy még egy igen jól megválasztott étkezési rendszer mellett is szükségünk lehet a tápanyag pótlására, főleg, ha éppen családalapítás előtt állunk. A szervezet ugyanis − bár külső jeleket csak később mutat − a tápanyaghiány miatt leépíti a nem létfontosságú működéseket, és a spermatermelés bizony ide tartozik. Nem véletlen, hogy ma már a szakemberek jelentős többsége javasolja, hogy −különösen probléma esetén – pótoljuk a hiányzó tápanyagokat készítmények segítségével.

Ott azonban fontos, hogy szerves összetevőkkel, biológiailag aktív anyagokkal (pl.: cink-citrát, réz-glükonát) legyen felépítve a vitamintabletta, hiszen így az anyagok hasznosulása akár 80 %-kal is jobb lehet. Mindemellett természetesen nem szabad megfeledkezni a termék komplexitásáról sem, hiszen az egyes anyagok – mint a C-vitamin és a vas, vagy a réz és a cink esetében – segítik mások felszívódását. A megfelelő termék nemcsak abban lehet a segítségünkre, hogy a termékenység megfelelő legyen, de a teljesítményt is fokozhatja.

Sajnos ma már kénytelenek vagyunk külső segítséget is igénybe venni ahhoz, hogy az alapvetően természetes folyamatok sérüléseit kompenzálhassuk. Ez pedig a túlnépesedés és más folyamatok tükrében igazából csak rosszabb lesz, így mindenképpen érdemes már most elkezdeni a mozgás és az egészséges életmód kombinációját, hogy később jóval kevesebb problémával kelljen szembenéznünk.

(Forrás: ratkotunde.hu)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!