Facebook hozzászólás

VAKCINAHŐSÖK

Előzd meg! Védd meg! Oltass!

Egy olyan befektetés a gyermekek egészségébe és jóllétébe a védőoltás, mely egy egész életére kihat. Ennek köszönhetően az Európai Régióban élő legtöbb gyermek és felnőtt kanyaró, rubeola, mumpsz, diftéria, szamárköhögés, tetanusz és járványos gyermekbénulás ellen védett. Most kezdődik az Európai Immunizációs Hét.

Egyre több a pneumococcus, humán papillomavírus és hepatitis B vírus elleni védőoltásban részesítettek száma, amellyel súlyos lefolyású betegségek előzhetők meg. A második adag kanyaró tartalmú vakcinát 2017-ben több gyermek kapta meg, mint valaha, így az Európai Régióban átlagosan 90%-os az átoltottság.

Védőoltás, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ennek ellenére még mindig túl sok embernél hiányzik az oltások adta védelem és biztonság. Több erőfeszítésre van szükség annak érdekében, hogy az immunizációs hiányosságokat megszüntessük, és, hogy senki se maradjon védelem nélkül.

A védőoltások elmaradásának következményei egyértelműek. 2018-ban az Európai Régióban több mint 82 000 kanyarós megbetegedés történt, és 72 beteg halt meg a kanyaró szövődménye miatt. Az immunizáció hiányosságai ajtót nyitnak a védőoltásokkal megelőzhető fertőző betegségeknek, lehetővé téve, hogy elterjedjenek az oltatlanok között.

Amit a kullancs elleni védőoltásról tudnod kell

Kullancs a csipesz végén, Kép: jacksonville
Kép: jacksonville

Közeleg az idő, amikor a parkban sütkérezünk vagy nagyokat sétálunk a természetben, ezért nem árt időben felkészülni a piknikezésre, és a nagy játszóterezésekre kullancs terjesztette agyvelőgyulladás elleni védőoltással. A fertőzés ellen ugyanis csak a több lépésből álló védőoltás nyújt védelmet. Mit kell tudnunk az oltásról, és mi a teendő kullancscsípés esetén?

Az Európai Oltási Cselekvési Terv célja egy olyan Európa, mely mentes a védőoltással megelőzhető betegségektől, ahol minden országban mindenki megkaphassa a jó minőségű, biztonságos és megfizethető védőoltásokat.

Az Európai Immunizációs Hét április 24-én kezdődik, és 30-áig tart.

(Forrás: WHO Magyarországi Iroda)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!