Facebook hozzászólás

Erősítsük meg immunrendszerünket

Erősítsük meg immunrendszerünket, vagyis növeljük szervezetünk ellenálló képességét! Mert mélységesen igaz az, hogy csak az ép testben ép a lélek.

Ennek érdekében kerüljük el a reggeli kapkodást, mert az a legérzékenyebb időpontban sebzi meg az immunrendszert! Szánjunk elegendő időt a legfontosabb étkezésnek, a reggelinek! Gondosan (például tornával, légzőgyakorlatokkal) serkentsük föl vérkeringésünket! Rétegesen öltözködjünk, hogy elkerüljük a megfázást és a kimelegedést is! Keveset együnk délben és este is, ez utóbbi könnyű legyen és korai! A napközben ért stresszhatásokat kiadós sétával, lelki egyensúlyunk helyreállításával vezessük le.

Ennek egyik legjobb módszere a relaxálás, a lazítás, amelynek során a fejtető bőrétől kiindulva minden porcikánkat egyenként, egymás után ellazítunk. Lehet ülve vagy fekve is, a lényeg, hogy napi gondoktól tökéletesen megszabadulva adjuk át magunkat a pihentető álomnak, amelynek ideje alatt az immunrendszer is új erőre kap.

Az immunrendszer jelentősége azért olyan fontos, mert 1974-ben a Rochesteri Egyetemen végzett tudományos kutatás bebizonyította, hogy biológiai pályákon megy végbe a kommunikáció a központi idegrendszer és az immunrendszert között. Felfedezték, hogy az érzelmek erősen befolyásolják, például a stressz csökkenti hatékonyságát. Az agy parancsai határozzák meg, hogy betegek leszünk-e, vagy egészségesek. Hozzáállás, hit kérdése. Mindnyájan ismerünk olyanokat, akik nem lehetnek betegek, mert más, fontosabb dolguk van. (sz. k.)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Nincs mese, majd csak éjszaka veszünk levegőt!

A hét közepén érkezett hidegfront hatására felfrissült az idő, azonban a 30 fok alatti délutánok csak átmenetileg…

Gyógynövényes gyógyerő

Hová is induljunk? A hegyekbe, a tengerpartra? A Balatonra, vagy valami egzotikus országba? És mit vigyünk…
1 / 1 492

OTTHON

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…
1 / 347

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!