Facebook hozzászólás

Késik az ősz, de extrém a parlagfű

Némi, főleg a nyugati országrészt érintő ijesztgetés után visszatérnek a nyárias napok.  Hétvégén igazi kellemes idő várható, ami a jövő héten is folytatódik. Remek alkalom a regenerálódásra!

Parlagfű, Kép: wikimedia
Parlagfű, Kép: wikimedia

Ritka, hogy a meteogyógyász kedvező élettani helyzetről tud beszámolni. Pedig most hétvégén ilyen lesz a légköri helyzet! A frontok elkerülik a Kárpát-medencét, és kellemes későnyári időjárás lesz a jellemző. Sok lesz a napsütés, de már jelentősen gyengül az UV-sugárzás, a bátrabbak, főleg keleten akár strandolhatnak is természetes vizeinkben. Ideális az idő a kirándulásra, túrázásra, szabadtéri programokra. Csak kevés helyen számíthatunk egy-egy helyi záporra, zivatarra.

Persze akadnak azért kockázatok is! Nagy lesz a napi hőingás, fontos a megfelelő öltözködés, nehogy reggel vagy este megfázzunk. Nehéz napokra készülhetnek a parlagfű allergiások, idén rendkívül erős idényre számíthatunk, egyes területeken most is extrém magas a pollenkoncentráció. Számukra inkább a magasabb hegyvidéki programok ajánlottak, és mindenképpen kerüljék az erősen fertőzött területeket – javasolja Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. Akik ebben a légköri helyzetben is tapasztalnak kellemetlen tüneteket, mindenképpen indokolt a kivizsgálásuk, mert szinte biztosan a nagyon erős időjárás-érzékenységi kategóriába tartoznak.

Rodeózz be az őszbe!
Semmit nem szelídül a divat idén ősszel sem! Lehet, hogy színeiben követik a trendet a brit uralkodóház hölgyei, de hogy nem ilyen formában veszik majd fel, az is biztos. Vadulnunk kell, farmeros, fényes, ezüstös formákban és színekben pompázunk, hogy képzeletbeli szilaj famerfeleségek, csábító vadmacskák, sejtelmesen elérhetetlen hölgyeknek tűnjünk 2018 őszén! Rajta, hölgyeim!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

Receptek

HÍREK

1 / 1 130

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!