Facebook hozzászólás
324

Milyen rúzs áll jól? Segítünk!

Az elsőt 1883-ban kreálták, és „Ámor varázsvesszejének ” nevezték el. Azóta már többféle szín-, íz- és méretválasztéka van. És még szexi nyomokat is hagy…

Édes, piros, vörös, pink – mi lehetne igézőbb egy szépen kirúzsozott húsos ajaknál? Szexis, vonzó, feltéve, ha jól használják ezt a lassan százéves kozmetikumot…

Néhány jó tanács:

– Akinek világos vagy elefántcsont színű a bőre, az a narancsos, őszibarackszínű vagy a kékeslila árnyalatokat (áfonya, szilva, purpur, pink) válassza. Ha szőke a haja, akkor ehhez a rózsa és a lazacszínek passzolnak.

Aranysárgás, olívaszínű bőrhöz a barnás pirosas árnyalatok, siennai, téglaszín és a rozsdavörös illik. De jól mutatnak hozzá az aranyfényűek is.

Barnás bőrszínűek a korallpirossal, paradicsom-pirossal vagy erős naranccsal hódíthatnak. De vigyázat, ha szőke, mahagóni vagy padlizsánszínű a haja, akkor az utóbbi előnytelen.

– A kerek arcformához a matt, nem túl intenzív színeket és a kevés kontúrozás válasszuk.

– Akinek ovális vagy hosszúkás az arca, annak jól állnak az erős, fényes, gyöngyházfényű színek, extra erős kontúrral.

Érdemes még két dologra figyelni: A világos színű rúzsok felhívják a figyelmet az elszíneződő fogakra! Amikor hajszínt váltunk, rúzst is cseréljünk.

 A rózsafa árnyalat pedig mindenkinek jól áll!

Kis rúzstörténelem…

Amióta világ a világ, a nők mindig igyekeztek saját szájszínüket elfedni, mert tudták, hogy a piros ajkak az egészséget és a szenvedélyt szimbolizálják. Ezt a férfiak is így érzékelik a mai napig is, amikor egy vastag és vörösen izzó szájtól tűzbe jönnek.

A nők régebben is mindent kipróbáltak, hogy ajkaikat különböző módszerekkel színesíthessék: növényi festékanyagokkal (cékla, henna, erdei gyümölcsök), fájdalmas tetoválásokkal, és sokszor mérgező vörös ólomiszappal is.

Ma már többszázféle modern ajakszínezőkből válogathatunk, melyek nem csak dekorálnak, hanem ápolnak is.

Az ajakbőr ugyanis hétszer vékonyabb rétegű, mint a tenyerünk fedőrétege. Nincsenek benne faggyú- és izzadságmirigyek, óvni kell tehát széltől, naptól, hidegtől és légszennyezettségtől.

Amíg nagyanyáink vajat és viaszt használtak erre, addig a mai rúzsok már mindezekre "ki lettek képezve". Tartalmaznak mikrohidratálót, ápoló bioanyagokat, jojobaolajat, vitaminokat, ceramidokat, ricinusolajat és UV szűrőt. Ízéért és illatáért pedig az éterikus olajok a felelősek.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!