Facebook hozzászólás

Rémesen terjed az influenza

Január utolsó napjain is folytatódik a télies változékonyság. Bár a következő napokon nem érkezik front, a gyorsan változó időjárás továbbra is intenzív panaszokat okoz, és ezt az intenzíven terjedő influenza tovább tetőzi.

Havas Moszkva tér, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Újabb front nem okoz humánmeteorológiai panaszokat, de az ingadozó hőmérséklet és a változékonyság a gyengén-időjárás érzékenyek szervezetét is megviseli. Most még téli az idő, havazik, de pár nap, és újra 10 fokkal az átlag felett leszünk, ez pedig nagyon komoly igénybevételt jelent – magyarázza Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A panaszok az egyéni érzékenység szerint jelentkeznek, de ilyen és ehhez hasonló változékony időben a legtöbben vérnyomás-ingadozásra és erős fejfájásra panaszkodnak. A hideg, helyenként párás és ködös reggelek az ízületeseket viselik meg leginkább, ugyanis ilyenkor fokozódnak az ízületi bántalmak, és ezek a panaszok napközben is csak lassan szűnnek meg. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy járványidőszak van: az influenza intenzíven terjed, most nagyon fontos a megfelelő higénia betartása mellett az immunrendszer folyamatosan erősítése.

Akik ebben a légköri helyzetben kellemetlen tüneteket tapasztalnak, mindenképpen indokolt a kivizsgálásuk, mert szinte biztosan a nagyon erős időjárás-érzékenységi kategóriába tartoznak – tájékoztat a meteogyógyász.

Kergesd el a kellemetlen téli látogatót
Csöpögő orr, könnyező szem, állandó tüsszögés, elesettség – mindannyian ismerjük a nátha tüneteit. A megelőzésben és a gyógyulásban is sokat segít, ha az immunrendszerüket megerősítjük. Elmondjuk mit kell tenned!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

HÍREK

1 / 1 129

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!