Facebook hozzászólás
1 522

A lelket is átmelegíti: tejszínes spárgakrémleves

A tél végi esős-influenzás időben nem csak a testnek, hanem a léleknek is jól esik egy tányér forró, ízletes leves. Ez a recept a hazánkban kevésbé népszerű, de igen finom spárgát ajánlja. Próbálja ki, nem fogja megbánni!

Hozzávalók
80 deka zöld vagy fehér spárga
egy csomag újhagyma
5 deka vaj
2 deci tejszín
1 kiskanál étkezési keményítő
csipetnyi cukor
só, őrölt fekete bors

Elkészítése
A megtisztított spárgát 3 centis darabokra vágjuk. A vajon egy serpenyőben megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát, felengedjük körülbelül 1,2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, kevés cukrot adunk hozzá, majd beletesszük a feldarabolt spárgát, és roppanósra főzzük. Kiszedjük a megfőtt spárgákat, néhány fejet díszítésnek félreteszünk, majd a többit a levével összeturmixoljuk. A keményítővel elkevert tejszínnel jól összeforraljuk, beletesszük a spárgafejeket, és néhány perc alatt készre főzzük. Tetejére díszítésként szórhatunk finomra vágott zöldpetrezselymet. Sajtos pirítóssal kínáljuk.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Lézeres hüvelyszűkítés: gyors, fájdalommentes és hatékony

Nincs, aki nőként csak azért lemondana az anyaság örömeiről, mert a szülés nyomot hagy a testén. Természetesnek…

Tippek a lendületes iskolakezdéshez

Bár épp most lett vége a tanításnak, alig egy-két hét, és máris itt a sulikezdés: a gyerekeket pedig időben fel…
1 / 3 457

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!