ORVOSILAG IS AJÁNLOTT
Tejszínes tárkonyos színes zöldségleves
Leves. Hetente legalább kétszer, háromszor (többször is lehet) leves kell ennem. Szeretem. Nem kell egy erős levesnek lenni, elég egy jó zöldséges vagy krémleves. Somogyi Zoltán Max igazán kellemes finomságot ígér nekünk!
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldség (télen lehet mirelit zöldségkeverék is)
- 6-7 dl zöldséges alaplé (kockából is készíthető)
- 2 dl tejszín
- 1 kis fej fehér hagyma
- 1-2 teáskanálnyi tárkony
- 1-2 újhagyma
- olaj, só
Tipp és trükk:
Zöldséges alaplevet készíthetünk szárított ételízesítőből is. Válasszunk só mentes keveréket, és főzzük forrásban lévő vízben 15-20 percet, majd szűrjük le.
Elkészítés:
Melegítsünk kevés olajat egy edényben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a zöldséget, és a tárkonyt pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel az alaplével. Főzzük 15 percet. Adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük még 5-8 percet. Tálaláskor szórjuk meg vágott újhagymával.
Jó étvágyat hozzá!
Kókusztejes csirkeleves
Csirkeleves, keleties ízesítéssel, egyszerűen. Készülhet estére, vagy a „dolgozóba” egy üvegben (vagy esetleg a mostanában oly népszerű, színes étel boxok valamelyikében) elvinni. Somogyi Zoltán Max szerint 25-30 perc alatt kész!
Hozzászólás zárolva.