Facebook hozzászólás

EGY JÓ KIS EBÉD

Tárkonyos sertésmáj – egy kis csavarral

Ismét egy klasszikus étel, illetve annak indult… Ez van, már semmit se tudok úgy elkészíteni, ahogy “kell”. Na jó, ez csak vicc, de akkor is. …És valóban, mindig úgy KELL? Csak úgy lehet? Nem értem… Ilyen tépelődések közepette főz Steffel Csaba. Nézzük, mi lesz belőle?

Tárkonyos sertésmáj egy kis csavarral, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szalonnát felcsíkozzuk, és egy kevéske zsiradékon megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A megtisztított sertésmájat és a vöröshagymát csíkokra, illetve félkarikákra vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon, együtt, elkezdjük pirítani. Amikor a máj elveszti nyers színét, megszórjuk egy evőkanálnyi lisztel, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi (inkább kevesebb), hozzáadjuk a mustárt, borssal és tárkonnyal ízesítjük, és alaposak kiforraljuk. A májat ne főzzük sokat, mert keményedik. Tálalás előtt belekeverjük a szalonnát, szükség szerint sózzuk, és  rizibizivel kínáljuk. (Aki szereti, több mustárt is használhat!) Ehhez kíván jó étvágyat Steffel Csaba!

Kedvencünk, a máj

Csirkemáj, Kép: tesco
Csirkemáj, Kép: tesco

Enni vagy nem enni, ez itt a kérdés. Mármint a belsőségek közül a májat. Tudvalévő ugyanis, hogy a máj a szervezet méreganyagainak kiszűrésére szolgáló szerv, és mint ilyen, nem biztos, hogy túlságosan egészséges.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!