ÜNNEPI ÉDESSÉG
Rákóczi túrós gönci baracklekvárral és wasabival
Nagyon is illik a megfelelő sör a megfelelő desszerthez! Megbolondítottuk a rákóczi túróst is, így aztán a kettő együtt egyenesen remek! Már az elandalít, ahogy ezt olvasom, de amit kóstoltam, egyenesen mennyei! Kísérletezz bátran! Akár szilveszterre is elteheted ezt a receptet!
Édes-sós torta formát készítünk, amelybe (a savjai miatt) gönci baracklekvárt és krémtúrót teszünk. Erre jön a klasszikus tojáshab, amelyet fűszerezhetünk citromborssal. A hab tetejét wasabis gönci baracklekvár dresszinggel húzzuk át.
Mit igyunk hozzá?
Narancsosan fűszeres, szűretlen, belga típusú búzasört
Extra tipp:
A dresszinghez tehetünk homoktövis velőt.
Ha nincs gönci barackunk, akkor használhatunk bármilyen baracklekvárt némi narancshússal eldolgozva.
A tehéntúrónkhoz ízlés szerint pici juhtúrót is keverhetünk.
Tudsz te egyáltalán sört inni?
Legalább olyan fontos a sörkóstolás tudományába belekóstolni, mint magába a sörbe! Mára nálunk is a sörkészítés a gasztronómia fontos részévé vált. Olyan magyar sörök születtek a hazai piacon az elmúlt három-négy évben, amelyek az ír, a cseh és az amerikai piacon is szenzáció sikert arattak. Te melyiket ismered?
Hozzászólás zárolva.