Facebook hozzászólás
1 657

RÓZSACSOKOR

Gyors karfiollevesem

Tudod, hogy nincs benne koleszterin, C-vitamin viszont rengeteg? Ez bizony a karfiol, ami elsősorban Európában kedvelt! Főleg a fehér virágú! Télen-nyáron megtalálod a piacon vagy a zöldségesnél. Ez az én levesem, ami gyorsan kész, és még egészséges is! Kár, hogy az utóbbi években valahogy elfeledkeztek róla az éttermek!

Karfiol, semleges, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:  

Rózsáira szedjük a karfiolt, jól megmossuk, majd forró, sós vízben „roppanósra” főzzük. Készítünk egy jó kis világos rántást, hideg vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a karfiolhoz. A petrust apróra vágjuk, azt is hozzáadjuk, majd így együtt főzzük még vagy 10 percig, vagyis addig, amíg a karfiol puha nem lesz. Adjunk hozzá daragaluskát. Tálaláskor tejfölt teszünk a tányér aljára, és arra szedjük a levest!

Jó étvágyat!

Selymes karfiol-krémleves parmezánnal

Karfiol-krémlevesleves, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Húsleveskészítésből maradt egy fél fej karfiolom, ami már napok óta mosolyog rám a hűtőből. Reggel rájöttem, hogy most kell felhasználnom egy osztrák levestippet, és nem csalódtam! Itt az eredmény, én csak a parmezánnal turbóztam.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!